Yerli otomobil tercih edene indirim müjdesi… ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?

2023 genel seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti’den yerli otomobil hamlesi geldi. 28 Ekim’de genel seçimlerle ilgili ‘’Vizyon Belgesi’’ni açıklayacak olan Ak Parti, yerli otomobilin tercih edilmesini teşvik edecek. Peki, TOGG fiyatı ne kadar olacak? ÖTV indirimi yaz kaç olacak? İşte detaylar…

Yerli otomobil tercih edene indirim müjdesi… ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?

Türkiye’nin siyasi iktidarının belirleneceği 2023 Genel Seçimleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Cumhur ve Millet İttifakı’nın karşı karşıya geleceği genel seçim öncesi, Ak Parti hükümetinden önemli hamleler gelmeye başladı. 28 Ekim’de Vizyon Belgesini açıklayacak olan Ak Parti’nin gündeminde yerli otomobil bulunuyor. Zira, konut ve otomobil piyasasında yaşanan kriz vatandaşın en çok şikayet ettiği konular arasında bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin açıklanması ile konut krizine karşı önemli bir ivme yakalandı. 5 yıllık süreç içerisinde 500 bin konutun inşa edileceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Vatandaşlarımızın ev sahibi olması ve enflasyon karşısında ezilmemesi için çalışıyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı. TOKİ tarafından inşa edilecek sosyal konut projesinin içerisinde 50 bin ofis ve 100 bin altyapısı tamamlanmış arsa da bulunuyor. Konut sorununun hemen ardından gözler otomobil piyasasına çevrildi. 15 Eylül’den itibaren ikinci el araba piyasasında uygulanmaya başlanan 6 bin km 6 ay sınırlanamasının yeterli olmadığı görüldü. Vatandaşların beklentisi ÖTV indirimi yapılması yönünde şekillendi. Ak Parti’nin Vizyon Belgesi açıklamasında yerli otomobil alım ve satımlarının teşvik edilmesi bekleniyor.

Yerli otomobil tercih edene indirim müjdesi… ÖTV indirimi ne zaman yapılacak? - Resim : 1
29 Ekim’de Togg seri üretimi başlayacak


Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG içinse geri sayım sürüyor. Ak Parti’nin Vizyon Belgesi’nin açıklanmasının ertesi günü TOGG seri üretime başlayacak. 29 Ekim’de TOGG marka araçların seri üretileceği Bursa Gemlik’teki fabrikanın açılışı gerçekleştirilecek. Seri üretime başlanması ile birlikte tip onayı için çalışmalar yürütülecek. TSE belgesinin alınması için seri üretim şartı bulunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG tip onayı sürecinin en geç 5 ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini açıkladı. Onay alındıktan sonra TOGG araçların satışına başlanacak. 2023 yılı içerisinde 81 ilde de hızlı şarj istasyonlarının kurulması sağlanacak. Hızlı şarj için 200 firmanın teklif verdiği öğrenildi. Vegan özelliklere sahip olacak olan TOGG araçların otomobil piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor. Bankalar tarafından TOGG araçlar için özel kredi kampanyaları hazırlanırken; ÖTV indirimi de uygulanacak. Yerli otomobiller için geçerli olacak olan ÖTV indiriminin 28 Ekim’de açıklanması bekleniyor.