Taşeronlar için sevindirici haber geldi: 4/B ve 4/D’liler için yeni düzenleme…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak. 90 bin taşeron işçiyi kapsayacak olan düzenleme için tarih verildi! Peki, 4/B sözleşmeli işçiler ve ve 4/D taşeronlar nasıl kadroya alınacak? İşte detaylar…

Taşeronlar için sevindirici haber geldi: 4/B ve 4/D’liler için yeni düzenleme…

TBMM, 1 Ekim Cumartesi günü yeni yasama dönemi için toplanacak. Meclisin gündeminde birbirinden önemli konular yer alacak. 90 bin taşeron işçinin heyecanla beklediği kadroya alınma süreci de Meclis’in kapılarını açması ile başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen sözleşmeli ve taşeron işçilerin kadrolu personel haline getirilmesine yönelik hazırlıklar sona erdi. Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeli ve taşeron işçilerin kadroya geçişinin önünde hiçbir engel kalmadı. Özel sektördeki şirketlerin bünyesinde yer alan; lakin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler kadrolu personel statüsüne alınacak. 

Taşeronlar için sevindirici haber geldi: 4/B ve 4/D’liler için yeni düzenleme… - Resim : 1
Taşeron işçilerin maaşları artacak!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaklaşık 600 bin kişiyi kapsayan sözleşmeli personel sorununa da çözüm üretilecek. 90 bin taşerona işçinin kadroya alınması ise sözleşmeli işçilerden önce yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu personel ile taşeron işçilerin maaşları aynı seviyeye getirilecek. Ayrıca, 4/A statüsündeki kadrolu personele tanınan haklarda verilecek. 4/B ve 4/D statüsündeki taşeron ve sözleşmeli personelin kadroyla alınması ile ilgili net bir tarih açıklanmadı. Lakin, Ankara kulislerinden gelen haberlere göre kadro geçişlerinin 2023 yılından önce yapılması planlanıyor.