Theta Network (THETA) nedir? Nereden satın alınır?

Kripto paralar arasında popüler tokenlerden olan Theta Network nedir? Theta Network nereden satın alınır? sorularının cevabı yazımızda yer alıyor.

Theta Network (THETA) nedir? Nereden satın alınır?

 Theta coin canlı fiyatı yaklaşık 3,39 $ ve 24 saatlik 242.086.519 $ işlem hacmi var. Diğer kripto para birimleri arasında Theta 43. Sırada yer almaktadır. 3.387.597.740 $'ın üzerinde doğrudan piyasa değerine sahiptir. Şu anda yaklaşık 1 milyar Theta tokeni dolaşım arzına sahip ve maksimum Theta coinlerin tirajı 1 milyar civarındadır.

Theta Coin Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Theta coin, blok zincir teknoloji sistemine göre çalışan bir ağdır. Ayrıca video akışı için özel olarak tasarlanmıştır ve yaklaşık 4 yıl önce Theta Mainnet başlatıldı. Theta coin merkezi olmayan bir ağ olarak çalışıyor ve kullanıcılar katılabilir. Proje ve P2P olarak adlandırılan eşler arası moda göre bant genişlikleri ve bilgisayarlı kaynaklar sunar.

Theta kripto para birimi kendi orijinal kriptografik belirteci THETA'ya sahiptir ve coin ağ içinde birden fazla yönetim işlevi gerçekleştirir. Guardian ağı ve sözleşme topluluğuna uygun olarak faaliyet gösteren binlerce ortağa sahiptir.

Theta Network (THETA) nedir? Nereden satın alınır? - Resim : 1

Geliştiricilere göre proje, son kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için video akışı endüstrisi dünyasında mevcut haliyle yeni bir devrim yaratmayı, merkezileştirmeyi ve altyapıyı iyileştirmeyi ve yüksek maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. Bu deneyim aracılığıyla yazarlar ve içerik oluşturucular, kendileriyle son kullanıcılar arasındaki tüm engellerin üstesinden geldikten sonra büyük karlar elde edebilecekler.

Theta Projesinin Kurucuları Kimler?

Theta dijital para projesi sadece yaklaşık 4 yıl önce başlatıldı ve coin projesinin kurulması için Mizhou Lu'nun video oyun endüstrisinde uzun bir geçmişi olduğu ve hazırlıklara katıldığı için Mizhou Lu ve Jie Long tarafından kurulmuştur. Tapjoy ve çok oyunculu oyun şirketi Gameview stüdyoları da dahil olmak üzere çeşitli video reklam şirketlerinin yanı sıra Theta protokolü altında oluşturulmuş DApp üzerinde şu anda bir canlı akış platformu olan THETA.tv'nin yönetimi Long tarafından yapılmaktadır.

Jie Long aynı zamanda teknoloji sektörünün de başkanıdır ve Michu Lu ile dijital para birimi Theta'nın ikinci kurucu ortağıdır. Long, video oyunları, tasarım otomasyonu, oyunlar, sanal gerçeklik ve büyük ölçekli dağıtım sistemlerinde geniş deneyime sahiptir. Birçok akademik makalenin yayınlanmasına katkıda bulunmuştur. Michu ve Long, biri blok zincir teknolojisi, sanal gerçeklik ve video akışı dahil olmak üzere birden fazla patente sahiptir.

Theta projesi şu anda önemli bir konumda ve proje oldukça kalifiye ve deneyimli bir ekibe sahiptir. Coin için proje web sitesinde Samsung Next, Sony Innovation Fund, BDMI Bertelsmann Digital Media Investments gibi proje için birkaç stratejik yatırımcı listeleniyor. CAA Yaratıcı Sanatçılar Ajansı'na ek olarak Silikon Vadisi VC'leri, DCM, Ventures Sierra ve VR Fonu da yatımcılar arasında yerini almaktadır.

Theta Coin Neden Benzersizdir?

Theta projesinin arkasındaki temel konseptin, video akışı, veri teslimi ve uç bilgi işlem süreçlerini merkezden uzaklaştırmak olduğu açıktır. Bu da hem maliyet hem de sektöre katılım açısından daha verimli ve etkili görünmesini sağlayabilir.

Theta Network (THETA) nedir? Nereden satın alınır? - Resim : 4

Coin projesi, orijinal blok zinciri teknolojisi üzerindeki çalışmaları ve projenin ekonomisini dahili olarak artırabilecek THETA ve THETA Fuel olarak bilinen 2 orijinal token taşıması nedeniyle nadir ve benzersiz olarak kabul edilir.

3D projenin çekiciliğine gelince, izleyiciler yüksek kaliteli ve geliştirilmiş videolar için akış ödülleri alacak, içerik oluşturucuların kârları ikiye katlanacak ve video platformları daha yüksek trafiğe sahip olacak, bu da güçlü bir altyapı oluşturmak için para tasarrufuna yardımcı olabilir. Bu da aboneliklerden ve reklamlardan elde edilen finansal getiri oranını yükseltecektir.

Burada, kullanıcıların ağın içeriğini görüntülerken ve kaynaklarını ve içeriklerini paylaşırken sahip oldukları teşviki belirtmekte fayda var. Böylece TFUEL belirteçleri şeklinde gelen ödüller alırlar, ağ platformu açık kaynaktır ve kullanıcıların taşımasını sağlayan açık kaynaktır. Yönetişim yetkilerini taşıyan ve PoS Proof of Stake'i destekleyen blok zinciri sistemleri üzerinde çalışan belirteçlerdir.

Theta, veri, bilgi işlem ve videoya ek olarak, DApp'lerin EVM uyumlu akıllı sözleşme platformlarında başlatılmasına izin veren geliştiricilere de hizmet vermektedir.

Şu Anda Dolaşımda Ne Kadar Tetha Coin Var?

Theta dijital para birimi projesi, yalnızca yönetişim amacıyla THETA ve TFUEL olmak üzere iki farklı tokene sahiptir ve yaklaşık 4 yıl önce Mainnet başlatıldığında 5 TFuel tokeni yayınlamak için çalışmaktaydı.

THETA dijital para birimi 5 yıl önce piyasaya sürüldü ve daha sonra ERC-20 adı verilen Ethereum üzerinde bir token olarak alıcılara dağıtıldı. Ardından tüm ERC-20 Theta token ana para birimi ağındaki yerel THETA tokenlerine dönüştürüldü.

Bugüne kadar, THETA'dan alım satım için sunulan toplam token sayısı, ağdaki tüm katılımcılar arasında ve ayrıca token ekibinin kendisi ve rezerv topluluğu arasında değişen oranlarda dağıtılan yaklaşık 1 milyar tokendir. Ethereum'daki gaza benzer şekilde, toplamda yaklaşık 5 milyar token var.

Theta Ağının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Theta ağı, kullanıcıların yönetişim faaliyetlerine katılımını sağlamaya yardımcı olan teşvikler ve finansal ödüller sistemi kullanılarak güvence altına alınır. Bu nedenle Theta ağı, kullanıcılar tarafından güvenli bir ağ olarak kabul edilir ve ağ, PoS özelliği Proof of Stake'e dayanır ve çok sayıda BFT düzeyine sahip bir konsensüs mekanizması kullanır. Bu da yüksek finansal işlem hacmi ve güvenlik arasında bir denge oluşturmasına yardımcı olur ve bu güne kadar Theta ağı, hiçbir varlığın depolanan THETA tokenler üzerinde kontrol sahibi olmamasını sağlar. Guardian sözleşmesi yaklaşık 4 yıl önce başlatıldı.

Theta Dijital Para Birimi Nereden Satın Alınır?

Cryptocurrency token THETA, stablecoin ve kripto para çiftleri dahil olmak üzere borsalarda ve finans piyasalarında yüksek oranda alınıp satılabilir. Yaklaşık iki yıl önce, en yüksek hacimli Binance'de popüler ticaret para birimi Tether USDT ile işlem gördü.

Etiketler