Ukrayna, kriptoyu da etkiledi! Bitcoin çakıldı

Rusya ve Ukrayna arasında olan gerilimin artmasından dolayı bitcoin çakıldı.

Ukrayna, kriptoyu da etkiledi! Bitcoin çakıldı

Rusya ve Ukrayna arasında olan gerilimin artmasından dolayı bitcoin düştü. Lider kripto parada olan günlük düşüş %5 oranına yaklaşırken Ethereum'da %6,5 düştü. 

Ukrayna ve Rusya arasında olan gerilimin artmasıyla beraber piyasalar etkilendi. Etkilenen bir piyasa da kripto paralar oldu. Dün açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna toprakları içerisindeki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlıklarını tanıdığını söylemişti. Putin tarafından yapılan açıklamanın ardından iki bölgeye askeri birliklerin gitmesini emretti. Doğu Avrupa'da savaş görüleceği düşüncesi güvenli liman görülen varlıkları yükseltirken riskli varlıklar olarak görülen borsa ve kriptoları olumsuz etkiledi. 

Kripto satışları arttı! 

Kripto para piyasalarında işlem hacmi bir önceki güne göre artış göstererek 100 milyar doların üzerine çıktı. Bu haftaya 39 bin seviyesinin üzerinde başlayan Bitcoin, Ukrayna'da karışıklığın artması sebebiyle 37 bin seviyelerine indi. Ethereum da aynı şekilde %6.5 oranında düşüş gösterdi. 

Kripto para

Huobi Global Araştırma Müdürü: 2022 Sert geçecek dedi

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü: 

“Jeopolitik gerginlikler önümüzdeki ay kritik öneme sahip Fed'in faiz artıracağı toplantıyı kısmen unutturdu. JP Morgan'ın bu yıl 9 faiz artışı beklediği düşünüldüğünde 2022'nin çok sert geçeceği belli oldu. Dün borsalardan tether çıkışı ve bitcoin-Ethereum girişleri görüldü. Bu demek oluyor ki piyasa likit değer yitiriyor, borsalarda satılan kripto paralar (itibari) para olarak ekosistemden çıkıyor. Bu açıdan piyasalarda deprem durulmuş değil." dedi.