Metaverse saatler satış rekoru kırıyor! Karşınızda Metawatch

Değişmez tokenler için Metaverse'in ortaya çıkmasından kaynaklanan yeni uygulama olanakları, ticaret mekanlarında rekor satışlar sağlamaya devam ediyor.

Metaverse saatler satış rekoru kırıyor! Karşınızda Metawatch

Metaverse ürünler satın alınmaya başladı!

Koordineli dünya saati ile senkronize edilmiş ve senkronize edilmiş bir ortamda, kol saatleri artık tamamen işlevsel bir işlevi yerine getirmiyor. Moda aksesuarları, yatırımlar ve statü sembolleridir. Ama bu neden sadece fiziksel saatler için geçerli olsun ki? NFT pazarı, sanal malların değerinin yeniden müzakere edildiğini ve "gerçek" değer zincirine katıldığını gösteriyor. 

Son trend oyunlarda veya 3D dünyalarda giyilebilen, değişebilen ve yeni koşullara uyum sağlayabilen fonksiyonel ve dinamik NFT'ler. Bu aynı zamanda yazılım üreticisi Axonic'in yüzyılın başlangıcını müjdelemesi amaçlanan Metawatch'lar için de geçerli olacağa benziyor.

1.234 NFT saatin yer aldığı Analog Summer koleksiyonunun tükenmesi sadece 34 dakika sürdü. Metawatches için talep büyük görünüyor. Axonic ve Metawatches CEO'su Martin Welker, alıcılar önce cüzdanda bir kutu var ve orada ne olduğunu kimse bilmiyor. NFT sürpriz kartlarına benzer şekilde, NFT eğlencesini de satın almak için bir teşvik görevi görmelidir, ancak bu random satış stili bir yandan da adaletli satış şeklini  de ciddiye almak için atılmış bir adım diye açıklıyor. Ön spekülasyondan kaçınmak ve herkese aynı şansı vermek. Yeni Metawatches sahipleri hangi saat modelini ellerinde tuttuklarını ancak kutular açıldığında biliyorlar.

Münhasırlık, bu nedenle bireysel olarak tasarlanmış NFT saatler için de değer arttırıcı bir faktör olmaya devam edecek gibi duruyor. On saatle sınırlı olan ve Nagel Draxler Gallery tarafından dağıtılan özel bir koleksiyon için Metawatch ekibi ayrıca bir tasarımcı olarak Kenny Schachter'dan başkasını kazanamadı. CEO Martin'in dediği gibi "New York sanat sahnesinin korkunç çocuğu". Peki saatleri bu kadar özel yapan nedir?

Zamanla hareket eden akıllı saatler

Meta saatler, "gerçekte cihazınızdaki saati gösteren" dinamik NFT'lerdir. Dinamik çünkü geliştirme ekibi saatleri yeni koşullara uyarlayabilir ve böylece onları birçok uygulama ve uç cihaz için kullanılabilir hale getirebilir: Akıllı saatlerde sanat eseri olarak veya VR oyunlarında ve meta veri platformlarında öğeler olarak. Martin, "Bir Metaverse dinamik içeriğe izin veriyorsa, NFT'leri giyilebilir olacak şekilde uyarlayacağız" diye açıklıyor. 

Sahiplik talepleri ve işlem verileri, Ethereum blok zincirinde depolanır ve bu nedenle değiştirilemez bir şekilde güvence altına alınır. Ancak: "Saatin yaptığı, merkezi bir sunucuda zincir dışı yapılır." Bu sayede geliştiriciler, saatleri yeni işlevlerle donatabilir ve yeni ortamlar için güncelleyebilir. “Yeni metaversiyonlar için esnek olabilmek için resmi sunucumuzda mümkün olduğunca uzun süre bırakıyoruz. Bir Metaverse'den yeni bir güncelleme gelirse, birinin onu programlaması gerekir”. Metawatch ekibi bununla ilgileniyor: "Yeni bir şey ortaya çıkarsa, saatleri yeniden oluşturacağız ve Metaverses'e yeni arayüzler sunacağız."

metaverse saat

NFT ateşi tarafından yakalandı

Milyonlarca dolar kazanma potansiyeli olan bu projeden bahsederken CEO Martin, yıllar önce kripto para evrenine ve borsalarına giriş yaptığını ve elinde 80 dolardan çok sayıda Bitcoin olduğunu fakat kendi tabiri ile trenden erken inmesinin acılarını hala dönem dönem hissettiğini söyledi. 

Bitcoin işlemlerinden istediği başarıyı yakalamayan Martin, daha sonra Bitcoin madenciliği işine girdiğini burada da işler hayal ettiğini gibi gitmediğini üstüne bir de zarar ettiğini açıkladı. Daha sonra ise şansını Ethereum ile denediğini ve Ethereum ile birlikte adeta dişine kan değdiğini daha sonrasında ise bu sektörü katiyen bırakamadığını dile getiriyor. Ethereum piyasasına giriş ile birlikte ETH üzerine daha çok araştırma yaptığını söyleyen Martin, dinamik NFT fikrini saat ile birleştirdikten sonra hızla işe koyulduğunu ve 2021 baharından bu yana başka hiçbir şey düşünmediğini  de ekledi.

Ayrıca Martin, kripto piyasalarından bağımsız olarak NFT ve Meta evrende inanılmaz büyük bir boğa piyasası içerisinde olduklarını ve bunun bir süre daha kolayca bitebileceğini düşünmediğini dile getirdi.

Etiketler