Apple Metaverse'e mi yatırım yapıyor?

Bazı Silikon Vadisi şirketleri sanal paralel dünyaya girdikten sonra, Apple şimdi rekabeti takip etmek için ilk hamleleri yapıyor.

Apple Metaverse'e mi yatırım yapıyor?

Metaverse dünyasının ne kadar genişleyeceğine dair yorum yapan herkesin yanılacağı bir gerçek! Çünkü ne kadar büyüyeceğini söyleyen herkesin cümlesi daha tamamlamadan Metaverse daha da büyümüş oluyor. Metaverse dünyasına adım atan bireysel yatırımcı sayısı milyonları geçerken kurumsal büyük firmaların sayısında  da artış gözlemleniyor. 

Daha önce haberini yaptığımız artık kişiler, kurumlardan sonra şimdi de devletler metaverse yatırımcısı oluyor haberimize bir ek daha yapmanın zamanı gelmiş gibi gözüküyor. 

Dün gece Apple bilançosu açıklandı ve bunu bir de sunum ile taçlandırıldığını gördük. iPhone üreticisi, neredeyse 124 milyar ABD doları tutarında rekor satış kaydettiğini duyurdu.

 Apple, yıllık yüzde 11 satış büyümesi elde etti. Yatırımcılarla yapılan görüşmede Apple CEO'su Tim Cook da Metaverse konusuna değindi.

CEO , "Biz bir inovasyon şirketiyiz, bu nedenle her zaman yeni ve gelişen teknolojileri keşfediyoruz ve bunun bizim için şu anda ne kadar heyecan verici olduğundan uzun uzun bahsettim" dedi.


Cook, özellikle artırılmış gerçeklik (AR) alanında büyük bir potansiyel görüyor. Teknoloji, diğer şeylerin yanı sıra, bir meta veri deposunun önemli bir parçası olarak gördüğünü dile getirmekten hiç çekinmiyor.

61 yaşındaki yönetici şunları söylüyor: "App Store'da milyonlarca insana inanılmaz AR deneyimleri sunan 14.000'den fazla AR kiti uygulamamız var. Dolayısıyla bu alanda büyük bir potansiyel görüyoruz ve buna göre yatırım yapıyoruz.” dedi.

Bununla birlikte, bunun teknoloji devi tarafından Metaverse'e doğru bir yol olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Yine de, Tim Cook geçen yılın sonlarında bir kripto yatırımcısı olduğunu basına duyurmasından sonra yaptığı bu açıklamaların ardından Apple ve kendisinin bir Metaverse yatırımcısı çıkma ihtimali kripto para piyasalarında çok olumlu karşılandı.

Etiketler