Çalışma hayatınızı yeniden dizayn edip para kazanmanın yolu NFT!

NFT'leri çevreleyen hype sadece Reddit ve Discord'da değil, aynı zamanda yönetim kurulu toplantılarında ve strateji toplantılarında da büyük bir konu olmaya devam ediyor. Ekonominin büyük bir kısmı hala merak ve şüphe karışımıyla takası mümkün olmayan tokenlere bakmaya devam ediyor.

Çalışma hayatınızı yeniden dizayn edip para kazanmanın yolu NFT!

NFT spor endüstrisini nasıl değiştiriyor?

Profesyonel sporlar, NFT'lere dayalı bir ürünün çok sayıda insana hitap edebileceğini ve bu nedenle ayrıntılı bir incelemeyi hak ettiğini zaten kanıtladı. ABD basketbol liginin tanınmış öncü projesi NBA Top Shots, şimdiden bir milyondan fazla kullanıcıya sahip. Avrupa'nın büyük ligleri bir süredir çoğunluğa atladı. Örneğin, Bundesliga, Sorare (NFT tabanlı fantezi menajeri) ve Topps (ticaret kartları) ile ortaklıklar kurdu.

Bu yıl evrimin sonraki adımlarını göreceğiz. Çeşitli spor dallarından profesyonel kulüpler sırayla kendi NFT projelerini başlatacak ve başlangıçta imza kartlarından ve sezonluk biletlerden ömür boyu üyeliklere kadar mevcut gelir modellerini blok zincirine yükseltecek. 

Biletleme burada en belirgin uygulama alanıdır. Biletleme departmanları, pandeminin neden olduğu izleyici kısıtlaması nedeniyle şu anda yeterince kullanılmamaktadır ve buna göre yeni çözümler başlatabilir. Biletler, NFT'ler aracılığıyla ek erişim hakları veya aynı anda alınıp satılabilen yemek seçenekleri ile bağlanabilir.

Büyük etkinliklerde, örneğin biletlerin yeniden satışı veya nihai biletlerin doğrulanabilirliği yakında NFT'ler aracılığıyla kontrol edilecek. Ayrıca bu yılki Avustralya Açık Tenis Turnuvası gibi yaratıcı NFT projeleri yakında standart hale gelecek. 

Bireysel sporcular ayrıca NFT'lerin yardımıyla popülerliklerinden para kazanmaya devam edecekler. (Tom Brady'den Lionel Messi'ye kadar süper yıldızlar burada zaten aktif)

Kendi koleksiyonlarına, karşılama ve selamlamalarına ve maç giyilen formalarına ek olarak, gelecek vaat eden yetenekler hayranlarının gelecekleri üzerine bahse girmek, sözleşmelerden ve sponsorluklardan gelecek gelirin yüzdelerini NFT olarak satarak, örneğin ''B. spor sakatlığına karşı korur.'' gibi alanlarda da kullanılabilecek.

Sanatçılar, müziğin tonunu ayarlamak için NFT'leri kullanabilir

Geçen yıl, “Kings of Leon” bir albümü tokenleştiren ilk gruptu, ABD'li rapçi (ve Coinbase yatırımcısı) Nas ve diğer sanatçılar, yayın gelirlerinden NFT'ler olarak pay satıyorlar. 

Bu yıl pek çok müzisyen bu örnekleri takip edecek ve konser organizatörleri de NFT'lerin biletleme potansiyelini spor amaçlı kullanacak. NFT'lerin genellikle müzayede şeklinde düşürülmesi, müzisyenlere, hayranlarının ödeme isteklerini tüketme ve büyük plak şirketleri ve promosyonculardan bağımsız olarak kendilerini pazarlama fırsatı sunuyor. 

Etiketler
NFT