Son yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 86’sı ekonomiden memnun değil!

Yapılan son araştırmalar doğrultusunda halkın %86'sının ekonomiden memnun olmadığı açıklandı. Global Ipsos araştırma verilerini tüm netliğiyle paylaştı. İşte paylaşılan veriler...

Son yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 86’sı ekonomiden memnun değil!

Global Ipsos araştırma firmasının yaptığı yeni araştırmaya göre Türk halkının yüzde 86’sı ekonominin kötü olduğunu düşünüyor.


Halkın ezici çoğunluğu ekonomiyi kötü buluyor!

Global Ipsos temmuz ayı araştırmasına göre Türk halkı yürütülen ekonomik politikalardan son derece memnuniyetsiz görünüyor. Araştırma 27 ülkeyi kapsarken, bu ülkelerin içerisinde en çok fakirlik korkusu yaşayan ülke ise Türkiye…


Araştırmaya katılanların %14’ü “ekonomi iyi” dedi

Global Ipsos’un yaptığı son iki araştırmanın gösterdiği sonuçlar Türk halkının ekonomiye olan güveninin kaybolduğunu gösterdi. Araştırmaya katılanlardan kişilerin yalnızca %14’ü yürütülen ekonomik politikaların ve mevcut ekonomik durumun “iyi” olduğunu düşünüyor.

Araştırmaya katılanların %86’sı ezici bir çoğunlukla “ekonomi kötü” dedi

Ekonominin “kötü” olduğunu düşünenlerin sayısı ise %86. Ayrıca bu oran, firmanın Türkiye özelinde yaptığı araştırmalar içerisinde 2012 yılından bugüne kadar görülen en düşük skoru ifade ediyor.

Son yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 86’sı ekonomiden memnun değil!

27 ülke arasında gerçekleştirilen tüketici güveni ölçümünde de ülke olarak sonuncu sırada yer alıyoruz!

Global Ipsos’un araştırmasında ölçülen bir diğer değer ise tüketici güveni... Türk halkı diğer ülke halklarına oranla kendi ekonomisine en az güvenen tüketici halk olarak en sonda yer alıyor. Ayrıca Global Ipsos’un belirttiği üzere bu güven her ay giderek aşağı seviyelere düşüyor. 27 ülke arasında gerçekleştirilen tüketici güveni araştırmasında tüketici güveninin en düşük olduğu ülkeler sıralaması ise şu şekilde :

·       Polonya: %38.5,
·       Arjantin: %36.3,
·       Macaristan: %34.7,
·       Türkiye: %27

Türkiye %27’lik bir oranla son sırada yer alırken, kendisinden bir üst basamak yukarıda olan Macaristan ile arasında %7 gibi büyük bir oran bulunmakta…


İki kişiden biri fakirlik endişesi yaşıyor!

Global Ipsos’un yaptığı araştırmaya göre Temmuz 2022 itibarıyla Türkiye’de her iki kişiden biri fakirlik endişesi taşıyor. Firmanın son araştırmalarına göre Türkiye’de son bir ay içerisinde endişe oranı 7 puan artarak rekor bir yükseliş yaşadı. 27 ülke içerisinde ise %46’lık bir skor ile endişe oranı en yüksek ülke olarak son sırada yer aldı. 27 ülke genelinde ise ortalama fakirlik endişesi %33 olarak konumlandı. 

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler