Volkswagen’den sürpriz istifa

Volkswagen’den sürpriz istifa geldi! Volkswagen CEO'su resmen sürpriz bir şekilde istifa etti. Yerine gelecek kişiyi duyan Volkswagen tutukunlarının ise yüreğine su serpildi.

Volkswagen’den sürpriz istifa

Alman otomobil devi olan Volkswagen, kadrosunda sürpriz bir değişikliğe imza attı. Volkswagen (VW) CEO’su olan Herbert Diess, hiç beklenmedik bir şekilde istifasını istedi. Normalde 2025 yılına kadar CEO olarak görevini sürdürecek olan  Herbert Diess, beklenmedik bir şekilde istifa ettiğini açıkladı. Bu istifaya şaşıran kişiler Herbert Diess’in yerine kimin geleceği hakkında meraklanmaya başladı. Şirket yetkileri bu merakın giderilmesi adına Porsche’nin CEO’su olan Oliver Blume’nin getireceğini belirtti. VW tutkunlarının yüreğine su serpen bu haber sonrasında en sıcak haber gelişmelerini yazımızın devamında sizlere detaylı bir şekilde aktardık.

En büyük otomobil üreticilerinden biri olan, dünyanın pek çok yerinde otomobil deyince akla gelen ilk firmalardan olan Volkswagen, bugün hiç beklenmedik bir haberle karşımıza geldi. Volkswagen’da sürpriz istifa olarak gündemde yer alan bu süpriz haberlerde, Wolkvagem CEO’su olan Herbert Diess’in istifa haberi verildi. 2025’te görevi bitmesi gereken Herbert Diess’in, böyle bir istifa talebinde bulunması büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Hiç beklenmedik bir şekilde açıklama yapan CEO, otomobil severleri büyük bir şaşkınlığa uğrattı. Herbert Diess’in 1 Eylül’de görevini devredeceğini söyleyen yetkililer, Diess’in yerine Porche’nin CEO’su olan Oliver Blume’nin geleceğini duyurdu. 

Volkswagen’den sürpriz istifa - Resim : 1

Herbert Diess’in göreve gelişi

Volkswagen’de yaşanan “dizel skandalı” sonrasında göreve getirilen Herbert Diess, görev sürecini oldukça başarılı bir şekilde idame ettirdi. Dizel motorlu araçlardan elektrik motorlu araçlara yönelişte göreve gelen Herbert Diess, görev süreci boyunca başarılı bir şekilde liderlik yaptı. Herbert Doess, Volkswagen şirketinin önceki rakipleri olan General Motors ve Toyota gibi üreticilerin yani sıra Tesla gibi elektrikli otomobiller üreten firmalarla da rekabete girmek istedi. Tesla'nın yöneticisi olan Elon Musk ile ikili temaslarda bulunan Herbert Diess’in, üretimi dizel motorlardan elektrikli motorlara kaydırmak istediğinin belli ediyor.

Volkswagen Türkiye yatırımı

Alman otomobil devi olan Volkswagen’in bir zamanlar Türkiye’de fabrika açıp, üretimin bir bölümünü Türkiye’ye kaydırmak gibi bir istekleri olduğunu, marka yetkilileri tarafından dile getirilmişti. Türkiye’nin Manisa iline fabrika kurmak gibi bir düşüncesi olan Volkswagen, Türkiye’de büyük bütçeli bir şirket kurmuştu. Ancak Türkiye’nin yaptığı askerî operasyonlar nedeniyle marka, yatırımın daha ileriki bir tarihte yapılmasına dair bir karar alındı. Bu karar sonrasında 2020 yılına geldiğimizde üretim kapasitesinin düştüğünü, yeni bir yatırım yapılmak istenmediğini öne sürerek komple yatırımdan geri çekildiklerini açıkladılar.

Etiketler