Dünyanın en pahalı arabaları!

Dünyanın en pahalı arabalarının listesi belli oldu! Bu listeyi görünce dudaklarınız uçuklayacak; araçlara hayran kalacaksınız. İşte dünyanın en pahaları araçları...

Dünyanın en pahalı arabaları!

Otomobiller çoğu insan için bir ruhu ifade ediyorlar. Bu yüzden bazı otomobiller insanlara eşsiz deneyimler yaşatmak için özel olarak tasarlanıyorlar. İşte birbirinden özel ve dünyanın en pahalı otomobilleri…


Rolls Royce Boa25t Tail

Rolls Royce Boat Tail dünyanın en pahalı otomobili olarak listede başı çekiyor. Rolly Royce Boat Tail üreticilerinin yaptığı açıklamaya göre başlangıç olarak bu otomobilden yalnızca üç tane üretilmiş. Otomobil 570 beygir gücüne ve 6.75 litre çift turbo v12 motora sahip olarak tam bir güç bombardımanını yansıtıyor. Bu fantastik ve özel otomobilin fiyatı ise tam tamına 28 milyon dolar!


Bugatti La Voitura Noire

Bugatti La Voiture Noire de Chiron, 1500 beygirlik bir güce sahipken aynı zamanda 1600 Nm tork üreten devasa bir güce sahip. Ayrıca Chiron Sport ve Divo’da yer alan 4 turbolu 8.0 litrelik w16 motorunu kullanıyor. Egzoz sisteminde ise 6 tane egzoz bulunuyor. Otomobilin gücünün yanı sıra görünüşü de çok estetik ve etkileyici. Çünkü boydan boya LED stop lambalar kullanıyor. Bu fantastik aracın fiyatı ise tam olarak 18.9 milyon dolar!

Dünyanın en pahalı arabaları!

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta, 789 beygir gücüne sahip bir otomobil olarak eşsiz bir yere sahip. Ayrıca 6.0 litrelik çift turbo özelliği olan v12 motoruna ve 6 ileri manuel şanzımana sahip. Otomobil 0-100 km/s hızlanmasına ise sadece 3.1 saniyede ulaşıyor! En ileri hızlanma seviyesi ise 338 km/s. Pagani Zonda HP Barchetta’dan yalnızca 3 tane üretilirken, bu araçlardan birisi ise firmanın kurucusu olan Horacio Pagani’ye bulunuyor. Diğer iki sahibinin kimliği ise belirsiz. Aracın fiyatı ise tam olarak 17.5 milyon dolar!


Rolls-Royce Sweptail

Rolly Royce Sweptail tamamen özel bir üretim olup, kişiye özel tasarlanmıştır. Otomobilin yapılış süresi ise tam olarak 4 yıl sürmüştür. Otomobil tasarım olarak özel bir anlam ifade etse de güç olarak da ön plana çıkmaktadır. Bünyesinde 6.75 litrelik çift turbo w12 motor bulundurmakta ve 453 beygirlik bir güce sahiptir. Hız olarak ise 0-100 km/s hıza 6 saniyede ulaşmaktadır. Aracın değeri ise 13 milyon dolar!


Yukarıda yer verdiğimiz özel otomobillere benzer diğer otomobiller ise şu şekilde:

  • Bugatti Centodieci: 9 milyon dolar
  • Mercedes Maybach Exelero: 8 milyon dolar
  • Yeni Bugatti Divo: 5.8 milyon dolar
  • Pagani Huayra Imola: 5.4. milyon dolar
  • Lamborghini Veneno: 4.5 milyon dolar
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: 4 milyon dolar


 

Etiketler