İstanbul'da uçaklar yeniden havalanmaya başladı

Yaşanan hava muhalefeti sorunları ile birlikte tüm Türkiye'de ve İstanbul'da yaşanan ulaşım sıkıntıları devam ediyor. Yaşanan yoğun kar yağışı ile birlikte şehirler arası uçuşlar tamamen durmuştu. İstanbul'da motorlar yeniden çalışmaya başladı.

İstanbul'da uçaklar yeniden havalanmaya başladı

 Önceki gün kısıtlama ile başlayan süreç daha sonrasında tamamen kapatılmıştı. Kar fırtınasının dinmesi ile birlikte uçuşlar artık kademeli olarak açılmaya başladığı İGA tarafından açıklandı. 2 pistin birden aktif olması ile birlikte uçuşlar ve uçuş operasyonları normale dönmeye başlamış durumda.

İstanbul'da uçuşlar açılıyor

İGA'dan yapılan açıklamaya göre bugün İstanbul Havalimanından 681 uçuşun yapılması planlanıyor. Terminal içerisinde bekleyen yolcunun kalmadığını dile getiren İGA, Havaist seferleri şehrin merkezinden havaalanına transfer işlemlerini de devam ettiğini duyurdu.

İGA'da yapılan açıklamaya göre Türk Hava Yolları seferlerinde 07:00 ile 13:00 arasında gerçekleştirilen sefer sayısının 131 olduğunu açıkladı. Bunun dışında kapasite zorunlulukları gereği bazı uçuşların bugünde iptal edildiği bilgisine yer verildi.

Pist temizliği kesintisiz devam ediyor

İstanbul hava limanında tüm uçaklarda buzlanma karşıtı ürünlerin uçaklara uygulanmaya başladığı bilgisi de açıklamada yer aldı. De-icing işlemi ile birlikte uçaklarda buzlanma karşıtı çalışmalarda bulunuyor. De-icing çalışmalarını tamamlayan uçaklar sıraya alınmaya devam ediyor.

Etiketler