Sokakta kira yardımı isteyen çiftle ilgili şok edici gerçekler ortaya çıktı

Kar yağdığı saatlerde bir vatandaşın çektiği video ile birlikte sosyal medyanın gündemine yerleşen yaşlı çift ile ilgili Ataşehir Kaymakamlığı tarafından açıklama geldi herkes şok oldu.

Sokakta kira yardımı isteyen çiftle ilgili şok edici gerçekler ortaya çıktı

Geçtiğimiz gün sosyal medyada gündemi uzun saatler meşgul eden yaşlı bir çiftin sokakta yüksek sesle yardım için yalvardığı görüntüler milyonlarca kullanıcının yüreğini parçalamış sosyal medyadaki bu yaşlı çifti bulmak ve yardım etmek isteyen binlerce insan konu ile ilgili twitler atıp yetkilileri göreve davet etmişti. 

Kaymakamlık bugün yaptığı açıklamada yaşlı çiftin aslında kira yardımı almasına gerek olmadığını zaten bir ev sahibi olduklarını açıkladı. Açıklama bununla da kalmayarak devam etti. Yaşlı çift engelli maaşı, elektrik ve kömür desteği aldığı gibi bir de engelli maaşına sahio olduğu bildirildi. 

Ataşehir Kaymakamlığı'nın açıklama ise şöyle;

Dün sosyal medya üzerinde yüzbinlerce etkileşim alan ve paylaşım yapılan videoda çokça kez yardım kuruluşları ve bireysel olarak destek vermek istenmiş fakat yaşlı çiftin söylediği kiramızı ödemekte zorlanıyoruz lütfen bize yardım edin söylemlerinde bulunan vatandaşların kimliğine ulaşılmış ve konuya ilişkin çalışmalar yürütülmüştür.

Açıklamada yer alan bilgiler ise kafalarda soru işaretlerinin artmasına neden oldu. Kaymakamlığın açıkladığına göre aylık 991 lira engelli maaşı bulunan F.D.'nin ayrıca 91 lira elektrik desteği ve 1700 lira nakit olarak Kaymakamlık tarafından nakit para desteği aldığı bildirildi. 

Ayrıca aynı video içerisinde bulunan H.K. isimli kadın şahsa ise 661 lira engelli maaşı aldığı bunun dışında ise 1611 lirada Ataşehir Kaymakamlığından destek ödemesini nakit halde aldığı belirtildi. 

Son olarak en şaşırtıcı olan ise Ataşehir Kaymakamlığının verdiği destekleri önemsemeden defalarca kez ısrarlı şekilde dilencilik yapmak veya yaptırmak gerekçesi ile cezaya çarptırıldığı bilgisine yer verildi.

Etiketler