Emekliye 50.000 TL faizsiz kredi müjdesi!

Emekli vatandaşlar için bazı bankalar 50.000 TL'ye varan faizsiz kredi vereceğini duyurdu. Sunulan kredi imkanı emekliler için resmen müjde oldu. İşte detaylar...

Emekliye 50.000 TL faizsiz kredi müjdesi!

Emekliye faizsiz 50.000 TL üzerinde ihtiyaç finansmanı veren katılım bankaları hangileridir?

Ülkemizdeki katılım bankaları emekliler için kredi imkanı sunacağına dair bir duyuru yaptı. Bu duyuru ile birçok emekli vatandaşımız bu katılım bankalarına başvuru yaparak gerekli bilgi sahibi olabilir. Faizsiz bankacılık diğer adıyla katılım bankacılığı bankaları ticaret yöntemi ile fon kullanarak çalışır. Müşterinin ihtiyaç duyduğu malı satıcısından peşin alır, üzerine kârını ekleyerek müşterisine vadeli şekilde satışını yapar. Müşteri ile banka arasında alım-satım akdi düzenlenerek yapılır. Bu nedenle kullandırılan fonların karşılığında bir mal bulunur.

Türkiye’de ve Dünyada sık kullanılan Katılım bankaları Kuveyt Türk, Türkiye Finans bankası, Vakıfbank ve Ziraat Türkiye bankası olarak bilinir. Faizsiz bankacılıkta, Finansman talebinde bulunan Emekliye banka tarafından vekâlet verilir. Emekli vatandaş malı banka adına satın alır. Geri ödeme, anlaşılan kâr ve vade ile gerçekleştirilir. Bu ticaretten elde edilen kâr ve zarar katılım hesap sahiplerine pay edilir. Kâr payları genellikle klasik bankacılık sistemindeki faiz oranlarıyla yakındır. Bu durumun sebebi katılım bankalarıyla diğer bankaların aynı piyasa üzerinde rekabet ediyor oluşudur. Kâr oranları bu nedenle diğer bankalardaki faiz oranları göz önüne alınarak belirlenir.

Katılım Bankaları Avantajları?

Bu katılım bankaları emekli vatandaşlar için belli miktarlarda kredi imkanları sunuyor. Bu kredi imkanlarını faiz uygulaması yapmadan vermektedir. Bu bankalar 50.000 TL tutarına kadar kredi imkanı sağlayıp daha yüksek oranları faizli şekilde sunmaktadır. Katılım bankalarının verdiği krediler hakkındaki bilgiler şu şekildedir. Ziraat Katılım Bankası Konut, taşıt ve ihtiyaç finansmanı ürünleri, mevduatınızı değerlendirebileceğiniz katılım hesabı ve altın hesabı ürünleri ayrıca kredi kartı ve banka kartı ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Emekliler için 10.000 TL ile 50.000 TL arasında kredi imkanı veriliyor.

 Vakıf Katılım Bankası Vakıf Katılım ile cari hesap, katılım hesabı, konut, taşıt, arsa, işyeri ve tüketici finansmanı ürünlerinden faydalanıp VKart ile para çekip para yatırabilir, para transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilir, fatura ödemelerinizi yapabilirsiniz. Emekliler için 10.000 TL ile 25.000 TL arasında kredi imkanı sağlıyor. Kuveyt Türk tüm finansman ürünlerinin ile birlikte katılım hesaplarıyla da müşterilerine hizmet veriyor. Ayrıca, Altın Kart, Sale Plus, İhtiyaç Kart ve Seyyah Kart ile ihtiyacınıza yönelik bankacılık işlemlerini yapılabilir. Emekliler için 10.000 TL ile 30.000 TL arasında kredi imkanı sağlıyor. Türkiye Finans ile bireysel konut, taşıt ihtiyaç finansmanı ürünlerinden faydalanabilir, TL ve döviz üzerinden hesap açarak kar payından faydalanabilirsiniz. Emekliler için 10.000 TL ile 80.000 TL arasında kredi imkanı sağlıyor.