Şok olay! Engelli kıza cinsel istismar…

Ankara’da yaşanan bir olay herkesin şok geçirmesine neden oldu.

Şok olay! Engelli kıza cinsel istismar…

Gelen bir iddiaya göre 29 yaşındaki Muhammet Burak E. Zihinsel engelli olan Şirin Dilan E’yi alıkoyarak cinsel istismarda bulundu. Yaşanan olayın ardından savcıya çıkarılan sanık beraat etti. Açıklama yapan savcı, sanığın cinsel amaçla alıkoyulduğunu iddia etse de Şirin Dilan E’nin kendi rızasıyla yanına gittiğini savunmasının üzerine işler karıştı.

27 yaşındaki Şirin Dilan E. 4 Ağustos tarihinde kayboldu. 16 saat sonra ulaşılınca kızın söylediği ifade kapsamında Şirin Dilan E. Zorla alı koyma ve cinsel istismar iddiasıyla Muhammet Burak E.’yi suçladı. Muhammet Burak E. Hakkında cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından 32 yıla kadar hapis istendi.

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bu duruşma da Muhammet Burak E.’nin avukatı kızın kendi isteğiyle geldiğini belirterek alıkoyma kastıyla hareket etmediğini söyledi. Savcı ise Şirin Dilan E’nin zeka geriliği olmadığı ve Muhammet Burak E’nin cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, avukatlara mütaalaya karşı savunma yapması için süre vererek duruşmayı bir ileri tarihe erteledi.