Softbank son bilançosunda rekor zarar açıkladı

Softbank son Bilançosunda ne kadar zarar ettiğini açıkladı. Japonya merkezli olan bu şirket zarar bilançosuyla herkesi şaşkına uğrattı.

Softbank son bilançosunda rekor zarar açıkladı

Japonya merkezli büyük şirketler arasında yer alan Softbank, son bilançosunda tarihindeki en büyük zararı açıkladı. Dünyanın en büyük yatırım fonları arasında yer alan Softbank, teknoloji merkezli olmasıyla büyük kazançlar elde eden şirketlerden biridir. Covid pandemisinin ekonomilere olan etkisi sürerken Japonya’da bilanço açıklayan Softbank, ciddi düzeyde zarar etti.


2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin birçok şirket bilanço açıklamaya başladı. Aralarında en çok dikkat çeken bilançolardan olan Softbank, şirket tarihindeki en büyük çeyreklik zararı açıkladığını duyurdu. Birçok farklı teknoloji şirketine fon oluşturan Japonya merkezli Softbank’ın ikinci çeyrekteki kaybı ise 3,16 trilyon yen ( 23,4 milyar dolar) düzeyinde gerçekleşti.

Nasdaq’daki kayıp şirketi büyük ölçüde etkiledi

2022 yılına girilmesiyle birlikte ciddi düzeyde kayıplarla karşılaşan Nasdaq borsasında birçok teknoloji devinin büyük zararlara uğradığı görüldü. Amazon, Google ve Netflix gibi birçok dünya devinin hisselerinde %70’e varan düşüşler meydana geldi. Artan resesyon endişeleri ise fiyatlar üzerindeki baskılamayı sürdürüyor.

Softbank
Teknoloji devlerine ayırdığı fonuyla dünyada bir numara olan Softbank, hisselerin düşmesiyle rekor düzeyde kayıplara uğradı. Şirket tarafından açıklanan son bilançolar doğrultusunda şirketin üç aylık kaybının 20 milyar dolardan daha fazla olduğu görüldü. Teknoloji hisselerinde geri toparlanmanın ise enflasyon ve sıkılaştırma döneminde pek mümkün olmayacağı şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar arasında yer aldı. 

“Vision Fund’ın küçültülmesi gerekiyor”

Şirket yönetimi bilanço sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. Şirket içerisinde yer alan fonlar arasında en büyük zararın 2.1 milyar dolar ile “ Vision Fund “ fonunda olduğunu belirtti. Şirkette yetkili olan isimler ise “ Vision Fund” fonlarının küçültülmesinin zorunlu olduğunu açıkladı. İlerleyen dönemde artan resesyon endişelerinden dolayı bu alandaki pazara yapılan yatırımların hızlı bir şekilde kesilmesi bekleniyor.


Japonya merkezli dev Softbank şirketinin ilerleyen süreçteki yatırımlarının resesyona bağlı olarak değişime uğraması muhtemeller arasında yer alıyor. İlerleyen süreçte Nasdaq borsalarındaki yatırımlarını azaltmayı planlayan şirketi Asya pazarına kayması bekleniyor. Şirket kayıplarını önlemek adına yapılacak bu adımın aynı zamanda ilerleyen süreçleri de etkilemesi beklenmektedir.

Etiketler