Tarihin en büyük ve kapsamlı TOKİ konut projesinin detayları netleşiyor

Milyonlarca vatandaşın merakla beklemiş olduğu sosyal konut projesinde detaylar gün geçtikçe netleşiyor. Peki bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar ne yapmalı? Başvurular nereden yapılacak?

Tarihin en büyük ve kapsamlı TOKİ konut projesinin detayları netleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmiş olduğu kabine toplantısının hemen ardından; “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz.” açıklamasını dile getirmişti. Bu açıklamaya göre TOKİ sosyal konut projesi artık hayata geçiriliyor. Tarihin en büyük TOKİ sosyal konut projesinin tüm detayları ise tek tek netleşmeye başladı.
 
Konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan konunun CNN Türk muhabiri olan Mücahit Topçu şu ifadeleri dile getirdi; “Cumhuriyet tarihinin en köklü ve büyük sosyal konut projesi bu yalnızca Ankara ya da İstanbul’da değil Türkiye’nin 81 ilinde sosyal konut projesi olarak hayata geçirilecek. Bu proje kapsamında dar gelirli olan vatandaşların ev sahibi olması hedeflerin başında geliyor. Önümüzdeki ay içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başvuru şartlarını detaylı bir şekilde açıklamasını bekliyoruz.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkilileri ile görüştüğümüz zaman ilk edindiğimiz bilgiler kapsamında en az 100 - 150 bin konutun inşa edilebileceğini dile getirebiliriz. Bu sayı talebe göre de artış gösterebilir.”

TOKİ

Yüzde 10 peşinat söz konusu

“Daha önceki süreçte TOKİ dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için konut projesine geliştiriyordu. Burası devlet hazine arazisine ev yapabilmek için vatandaşlara tahsis edebilecek. Burada 3 - 4 katlı farklı farklı yapılar inşa edilebilecek. En önemli husus ise vatandaşların dar gelirli olması toplam gelirin de 10 bin TL’yi aşması gerekiyor. İstanbul için ise bu rakamın 11 bin 500 TL olması beklentiler arasında.
 
Ödeme şekillerine geldiğimiz zaman ise aslında TOK’inin standartlarına gayet uygun. Bundan önce toplamda %10 oranında peşin alınıyordu. 180 ay ile 200 ay arasında taksit ile ödeme imkanı vatandaşlara sunuluyordu. Yine aynı şekilde %10 peşinat temin edilecek.
 
Bu projede ilk defa genç vatandaşlara kontenjan ayrılacak. Dar gelirliler, emekliler, şehit yakını ve gaziler için ayrı şekiller kontenjan ayrılacak. Yine yeni evli olan çiftler için de ayrı bir kategoriden değerlendirme yapılacak. Peki başvuru şartları ne zaman? Henüz başvuru şartlarını ne zaman belirlenecek ve başvuruların ne zaman yapılacağı belli değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayı içerisinde kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz. Başvuruların ise e-Devlet üzerinden yapılacağını dile getirelim.”

Etiketler