Emekliler dikkat! 7 bin 500 liraya yükseltildi

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası bankalar da hareketlilik başladı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için promosyon ödemeleri 7 bin 500 liraya kadar yükseldi. Bunun üzerine  Sağlık-Sen'den bankalara promosyonların güncellenmesi üzerine açıklama geldi. 

Emekliler dikkat! 7 bin 500 liraya yükseltildi

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası bankalar da hareketlilik başladı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için promosyon ödemeleri 7 bin 500 liraya kadar yükseldi. Bunun üzerine  Sağlık-Sen'den bankalara promosyonların güncellenmesi üzerine açıklama geldi. İşte, 2022 Emekli promosyonlarına ilişkin detaylar...

Emekli Maaşı Promosyon Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş emeklilerin banka promosyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, “Bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları bir an önce iptal edilerek, günümüz şartlarına göre güncellenmeli, uygun yeni sözleşmeler yapılmalıdır. İl sağlık ile aile ve sosyal hizmet İl müdürlükleri başta olmak üzere yetkili sağlık ve sosyal hizmet kurumları yeni promosyon anlaşmaları için bankaları masaya davet etmelidir” ifadelerine yer verildi.

Semih Durmuş açıklamaların devamında ise; “Bilindiği üzere enflasyonda yaşanan artışla birlikte kamu çalışanlarının maaşlarına da zamlar yapılmıştır. Yüksek enflasyona karşı bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarının da yenilenmesi elzem hale gelmiştir. Yeni promosyonlar 4 yıllık 35 bin liraya kadar çıkarken eski promosyonlar çok cüzi miktarlarda kalmıştır. Bankaların karı hızla artarken çalışanların promosyonları pula dönmüş durumda. Bankaların karı artarken çalışanların emeğinin değersizleşmesi kabul edilemez. Bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları bir an önce iptal edilerek, günümüz şartlarına göre güncellenmeli, uygun yeni sözleşmeler yapılmalıdır. İl sağlık ile aile ve sosyal hizmet İl müdürlükleri başta olmak üzere yetkili sağlık ve sosyal hizmet kurumları yeni promosyon anlaşmaları için bankaları masaya davet etmelidir. Enflasyona uygun yeni promosyonlar belirlenmeli, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli” diye konuştu. 

Emekli Maaşı Başka Bankaya Nasıl Taşınır?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar ya da yeni emeklilik işlemleri başlatanlar diledikleri zamanda bankaya başvuru yaparak taşıma işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Bunun için öncelikle emeklilerin banka değiştirmesi aşamasında bankaya bildirimde bulunması gerekiyor. Bu bildirim gerek bankaların fiziki şubeleri gerekse E- Devlet aracılığı ile yapılabiliyor. 

Geçmiş yıllara nazaran günümüzde banka değiştirme işleminin kolaylıkla yapılabildiğini söyleyebiliriz. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler ve yeni emekliliğe hak kazanmış olanlar direkt olarak bankaya başvurarak değişiklik ve promosyon işleminden faydalanabilmektedir. Ayrıca daha iyi bir avantajın sunulması halinde emekliler 3 yılın dolmasını beklemeden farklı bir bankaya geçiş yapabiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve hali hazırda bulunduğu bankaya bildirimde bulunması gerekmektedir. Bildirilen ayrıntılar ile birlikte hareket etmeniz zaman tasarrufu açısından sizlere fayda sağlayacaktır. 

E- Devlet Üzerinden Banka Değişim Bildirimi

Belirttiğimiz üzere bildirim bankaların fiziki şubelerinden ya da E- Devlet aracılığı ile online bir şekilde yapılmaktadır. 3 Yıl taahhüt süresini dolduran emekliler mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu almakta, kalanını ise iade etmekte. Yeni geçtiği bankadan ise promosyonu peşin almaktadır. Yeni geçişlerde promosyon ödemesi maaş yattıktan sonra hesaba aktarılmakta ve daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabilmektedir. 

Son Gün 31 Ağustos

Promosyon ödemesinden 31 Ağustos 2022 tarihine kadar maaşını üç yıl bankadan almayı taahhüt eden vatandaşlar faydalanabilecektir. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlamakta olup detaylar için bankaya başvurulması gerekmektedir. 

Banka Emekli Promosyon Ödemeleri

Banka emekli promosyon ödemeleri konusunda aralarında oluşan rekabetle birlikte oldukça fiyat artırımında bulunduğunu söylemek mümkündür. Özellikle yaşanan enflasyon durumu da göz önünde bulundurulduğunda birçok banka müşteri portföyünü artırmak ve müşterilerine daha iyi imkan sağlamak adına promosyon ödemelerini çoğaltmıştır. Sizler için bankaların açıklamış oldukları promosyon ödemelerini paylaşacağız. 

Banka promosyon bilgileri kişilerin maaş durumuna ve banka kampanyasına göre değişmekte olup net olarak bilgiyi bankaların müşteri hizmetlerinden ya da fiziki şubeler aracılığıyla öğrenilmesi gerekmektedir.

ING Bank Emekli Promosyon Ödemesi

ING Bank’tan yapılana açıklamaya göre, maaşını taşıyan emekliler, emekli arkadaşlarını ING’li yaptıkları takdirde kişi başına 250 TL tutar ödemektedir. Ayrıca en çok 5 arkadaşını getirmek koşuluyla toplamda bin 250 TL’ye varan ek promosyon kazanılmasına imkan sağlamaktadır. Böylelikle emekliler ING Bank üzerinden toplamda  6 bin 250 TL’ye varan promosyon kazanma imkanına erişiyor. Emekli maaşını ING Banka taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 3500 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 4250 TL

-2500 TL üzeri ise 5000 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

(Bankanın kampanyasından 7 Temmuz 2022 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında nakit promosyon alan müşteriler faydalanabilmektedir.)

Garanti BBVA Emekli Promosyon Ödemesi

Emekli maaşlarını Garanti BBVA'ya taşıyanlar 7 bin 250 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını Garanti Bankasına taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 4850 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 6000 TL

-2500 TL üzeri ise 7250 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

Ayrıca Garanti BBVA emeklilere özel olarak  havale ve hafta içi saat 16.00’ya kadar yapacakları EFT işlemleri için ücret almamaktadır. 

İş Bankası Emekli Promosyon Ödemesi

Emekli maaşlarını İş Bankasına taşıyanlar 5000 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını İş Bankasına taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 3500 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 4250 TL

-2500 TL üzeri ise 5000 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

Yapı Kredi Bankası Emekli Promosyon Ödemesi

Emekli maaşlarını Yapı Kredi Bankasına taşıyanlar 4000 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını Yapı Kredi Bankasına taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 2500 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 3100 TL

-2500 TL üzeri ise 3750 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

Akbank Emekli Promosyon Ödemesi

Emekli maaşlarını Akbank'a taşıyanlar 7000 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını Akbank'a taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 4650 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 5800 TL

-2500 TL üzeri ise 7000 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

QNB Finansbank Emekli Promosyon Ödemesi 

Emekli maaşlarını QNB Finansbank'a taşıyanlar 7000 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını QNB Finansbank'a taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 2650 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 3350 TL

-2500 TL üzeri ise 4000 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Emekli Promosyon Ödemesi 

Emekli maaşlarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a taşıyanlar 7000 TL’ye varan nakit fırsatından yararlanabilmektedir. Emekli maaşını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a taşıyanlar için 1 Aylık toplam gelirleri; 

-1500 TL'ye kadar ise 500 TL

-1500 TL - 2500 TL arası ise 625 TL

-2500 TL üzeri ise 750 TL promosyon almaya hak kazanıyor.  

Yukarıda belirtmiş olduğumuz banka promosyon bilgileri kişilerin maaş durumuna ve banka kampanyasına göre değişmekte olup net olarak bilgiyi bankaların müşteri hizmetlerinden ya da fiziki şubeler aracılığıyla öğrenilmesi mümkündür.