Sıfır ve ikinci el araç alacak vatandaşlar bekle gör modunda!

Sıfır ve ikinci el araç alma hayali olan kişiler bekle gör moduna geçiş sağladı. Peki, şu anda araç alınabilir mi? sektör temsilcileri bu konu hakkında açıklama yaptı mı? ÖTV de indirim olacak mı? İşte vatandaşılar tarafından araştırılan soruların cevapları.

Sıfır ve ikinci el araç alacak vatandaşlar bekle gör modunda!

Vatandaşlar küresel problemlerden dolayı sıfır araç bulamıyor. Bu nedenden dolayı da tüketiciler sıfır araç almak yerine ikinci el otomobilleri tercih ediyor. Tüketicilerin ise ÖTV hakkında bilgi sahibi olmaması nedeni ile bekle gör modu devam ediyor.

İkinci el araç piyasasında son durum

Temmuz ve Agustus ayına bakıldığında piyasanın durgun olduğu görülmektedir. İstanbul motorlu araç satıcıları derneği başkanı olan Hayrettin Ertemel açıklamalarda bulundu. Bayramın geçmesi ile beraber piyasaların durgunlaştığını vurguladı. İnsanların tatil psikolojisinde olduğu ve krediye ulaşımın ise zor olduğu için bu durumda olunduğu söyleniyor. Ertemel önümüzdeki 1 ay içerisinde ise satışların tekrardan eski haline ulaşmasını umuyoruz dedi.


İkinci el otomobillerde düşüş bekleniyor mu?

İkinci el otomobil fiyatlarında şu günlerde %5 oranında gerileme oldu. Fakat önümüzdeki günlerde ise bu durum tekrardan yükselişe geçecek. Eğer döviz kurunda düşüş meydana gelmez ise; sıfır araç bulunamaz. Bu nedenle de tüketiciler ikinci el araçlara yönlenmeye devam eder. Bu durumda ise ikinci el araçların fiyatlarında bir düşüş yaşanmaz.

araba

ÖTV indirimi olacak mı?

Tüketiciler ÖTV indirimi olur ise araçların fiyatlarının ineceği beklentisi içerisinde. Peki ÖTV indirimi olacak mı? Şu anda ÖTV de indirim beklemiyoruz. Vatandaşların alım gücü yerinde ise kısa zaman içerisinde araçlarını da almalarını öneriyoruz.


Alım gücü yerinde olan tüketiciler araçlarını alsın

Son dönemlerde ÖTV de indirim olacağına dair açıklamalar oldu. Bu durumda da tüketiciler araçların düşmesini bekliyor. Bu nedenle de araç alımına ara verildi. ÖTV de indirim olacağını beklemiyoruz ve bu nedenle de araçların fiyatlarında düşüş olmaz.  Eğer tüketiciler bu sebeple araç almıyor ise beklenti içerisinde olmamalarını öneririz.  Eğer döviz kuru düşer ise ancak o şekilde araçların fiyatı düşecektir. Bu sebeple de alım gücü yerinde olan tüketiciler beklemesin ve araçlarını alsın.

Etiketler