Shilling NFT'leri için uyarı olan 17 ünlü!

Shilling NFT'lerinde yaşanan sorunlarla birlikte ABD Tüketici izleme grubu 'Truth in Advertising' tarafından 17 ünlü NFT şiline ilişkin olarak uyarıldı.

Shilling NFT'leri için uyarı olan 17 ünlü!

Tüketici izleme grubu 'Truth in Advertising' tarafından 17 ünlü NFT şiline ilişkin olarak uyarıldı. Listedeki kişiler arasında Snoop Dogg, Paris Hilton ve Tom Brady'yi içeriyor. Şu anda FTC'den (Federal Ticaret Komisyonu) resmi bir müdahale yok, ancak kötü alışkanlıklar devam ederse potansiyel olarak dahil olabilirler.

Shilling NFT'leri kimin?

NFT sektöründeki şilin davranışları için uyarılan 17 ünlünün bir listesi var. Bu davranışlar genellikle NFT sektöründe uyarılara neden oldu. Liste şu şekilde: DJ Khaled, Drake Bell, Eminem, Eva Longoria, Floyd Mayweather, Gwyneth Paltrow, Jimmy Fallon, Logan Paul, Madonna, Meek Mill, Neymar Júnior, Paris Hilton, Shaquille O'Neal, Snoop Dogg, Timbaland, Tom Brady ve Von Miller.

Şilin nedir?

Bilmeyenler için “şilin” kripto para birimi ve NFT alanında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Basitçe, herhangi bir türdeki bir projeyi “teşvik etmek” anlamına gelir. Genellikle ünlüler tarafından büyük rakamlar karşılığında yapılmakta. Çeşitli sosyal medya platformlarında yayınlanmak üzere para karşılığında NFT'leri yatırımcılara tavsiye edilebilir.

Reklam dolaylı olarak yapıldığından, şilin genellikle yanlış olarak görülüyor. Bu, genellikle bir ünlü olan reklam verenin, bu parayı veya NFT koleksiyonunu satın almanız gerektiğini doğrudan söylemeyeceği anlamına gelir. 

Shilling NFT'lerinde yanlış olan nedir?

Denetleyiciler, FTC potansiyel olarak NFT'leri şilin konusunda adım atmadan önce ünlüleri uyarma görevini üstlendi. Basitçe söylemek gerekirse, yanlış yaptıkları şey, onları tanıtırken veya onaylarken belirli NFT projeleriyle olan bağlantılarını ifşa etmemek. Bu, FTC yönergelerini ihlal eder. Örneğin, bir ünlünün bir projede kar payı veya sahiplik yüzdesi varsa ve bunu ifşa etmezlerse sorun burada ortaya çıkar.

FTC devreye girecek mi?

Şu anda, cevap hayır. Ancak, NFT şilini üzerinden neler olup bittiğinin farkındalarsa ve devam ederse, bir dava açılabilir. FTC, Kardashianlar da dahil olmak üzere ünlülerin ve etkileyicilerin reklamlarına, özellikle de etik olmayan Instagram reklamlarına büyük ölçüde odaklanmıştı. Bu dava o kadar büyüktü ki sosyal medya reklamcılığının kurallarını ve yasalarını değiştirdiler.

Etiketler
NFT