Binance'deki bu altcoinler için büyük gün geliyor!

Çok popüler olan ve gizliliği esas olan altcoin Monero, bu hafta sonu içerisinde büyük bir ağ yükseltmesi hizmetine hazırlandı. Bu yüseltme bir hard fork aracılığı ile uygulanacaktır. Böyleyece Blockchainde kalıcı bir değişiklik olabilir.

Binance'deki bu altcoinler için büyük gün geliyor!

Monera kullanıcılarına yüksek doğrultuda gizlilik ve güvenlik sunmak için yenilikçi kriptografi kullanılmaktadır. Kripto para biriminin bazı özellikleri ise şunlardır:

-Ring imzalar: Bir gruptaki herhangi üye tarafından üretilebilen dijital imzalardır. İmzayı oluşturmak için hangi anahtarın kullanıldığını bulmak hesaplama açısından olanaksızdır.

-Gizli adresler: Her yeni işlem adına otomatik olarak oluşturulan tek seferlik adreslerdir. Bir Monero kullanıcısı tek bir adres yayınlayabilir. Fakat gelen tüm fonları farklı adreslerde alabilir. Bu farklı adresler kullanıcının yayınlanan adresine (veya bu konuda başka herhangi bir işlem adresine) geri bağlanamaz.Ödemenin gönderildiği adresi sadece gönderen ve alıcı bilir.

-Bulletproofs: Monero ve diğer protokollerde gizli işlemleri olanaklı sağlayan sıfır bilgili kanıtlar. Gizli işlem aktarılan miktarın kriptografik olarak gizlendiği işlemdir.

-Dandelion++: Moneroda işlemler ve node IP adresleri arasındaki bağlantıyı gizleyen bir özelliktir. Bu işlem ise gizliliği arttırır.

-Cüzdanlar ve borsalar: Bittrex ve Kraken gibi bir takım önemli borsa Monero'yu delist. Coinbase gibi diğer borsalar Monero'yu listelemiyor. Bunun sebebi ise Monero kullanıcıları üzerinde müşteri tanıma (KYC) ve kara parayı aklamayı önleme (AML) kontrollerinin yapılamamasıdır.

-Monero'yu destekleyen cüzdanlar arasında iki popüler donanım cüzdanı olan Ledger ve Trezor bulunmaktadır. Cake cüzdanı başlarda Monero'ya özeldi fakat şimdi Bitcoin, Litecoin ve Haven'de destekleyen bir cüzadandır.

Binance'deki bu altcoinler için büyük gün geliyor! - Resim : 1

Altcoin güncellemesinin detayları

Yaygın olarak bilinen ve yatırımcılardan yoğun ilgi gören Binance'in de destekleyecek olduğu güncellemede birçok gelişmeler kaydedilecektir. Ring için gereken sayı 11'den 16'ya çıkacak. Mevcut Bulletproof algoritması için yeni bir  Blluetproof+ algoritması tanıtılacaktır. Genel başarı ise yüzde 5-7 arasında yükseliş gösterecektir. Ücret değişikliklerini ve ücret dalgalanmasını en aza indirecek. Üstelik kritik güvenlik yamalarına  da güncellemede yer verecek.

Monero topluluk sitesi, Monero Outreach'e göre, kripto para en çok baskıcı rejimlerin olduğu bölgede yarar sağlıyor. Kriptoyu; Venezuela, İran be Kuzey Kore'deki baskıcı rejimlerin sansürüne karşı 'güç' olarak adlandırılmaktadır.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa           

Etiketler