Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı. 13 Haziran'dan bu yana ilk defa 25.000 doların üzerini gördü. 25 bin dolar seviyesine ulaşan Bitcoin son 12 saatte kaybettiği değerle birlikte 24 bin dolara kadar gerilemiş durumda.

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı

Fed'in faiz artırımlarına ilişkin beklentilerin hafiflemesiyle bilhassa geçtiğimiz haftada itibariyle yönünü yukarı çeviren kripto paralar yeni haftaya yükselişle girdi. Bitcoin TSİ 6.20 civarında 25 bin 135 dolara kadar çıktı. Bu sayede dünyanın en iyi kripto parası 13 Haziran'dan itibaren ilk defa 25.000 dolarlık kritik seviyenin üzerine çıkmış oldu.

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı - Resim : 1

Bitcoin sabah 4 sularında 23.300 dolar civarında devam ederken hızlı bir artış sergiledi. Kripto paraları direkt olarak etkileyen bir haber görülmezken söz konusu dakikalarda Çin Merkez Bankası'ndan beklenmeyen bir 10 baz puanlık faiz indirimi geldi.

Geçen çarşamba ABD'de temmuz ayı içerisinde yıllık enflasyonun yüzde 8,5 olduğunu belirledi. Bu oran yüzde 8,7'lik  piyasa beklentisinin altında kaldı. Bu olaya Fed'in eylül ayı ve sonraki aylardaki toplantılarda faiz artırımı konusunda şahin davranamayabileceği şeklinde ifade edildi.

Şu ana kadar yatırımcısına yüzde 48 kaybettirdi

Faiz artırımlarına dair beklentilerin düşmesi borsalarda olduğu gibi kripto paralarda da yükselişe geçti. Fed yetkililerinin şu anda enflasyonla mücadelede alınacak çok yol olduğunu belirtmesine karşın yatırımcının risk iştahında kabarmalar yaşandı. Dünyanın en büyük ekonomisine dair beklentilerdeki mübadele bu gün dünyanın en büyük ikinci ekonomisinden gelen faiz indirimi ile birleştiğinde artışı 25.000 doların üzerinde görüldü.

Analistler ise bu hafta söz konusu olan seviyenin temelli olarak kırılıp kırılmayacağı yönündeki araştırmaları yakından takip edileceğini ifade etmekte.

ABD'de son enflasyon verisi açıklanmadan önce Bitcoin 23.100 sularında seyrediyordu. Bitcoin son bir hafta içerisinde yüzde 6 değer kazandı. Fakat 2022 de yaşanan kayıpları karşılayabilmiş değil. Şimdiye kadar yüzde 48 oranında yatırımcısına kaybettiği biliniyor.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa      

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler