SGK kamu personel başvuru şartları neler? Başvuru ne zaman başlayacak?

SKG bünyesine istihdam edilmek üzere tam 341 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, 2022 SGK başvuru şartları nelerdir? Başvuru nereden ve ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

SGK kamu personel başvuru şartları neler? Başvuru ne zaman başlayacak?

SGK tarafından yapılan açıklamayla toplam 341 personel alımı yapılacak. Alınacak personellerin arasında büro personeli, sekreter, dağıtıcı, temizlik, aşçı, aşçı yardımcısı, basit bakım, bulaşıkçı, güvenlik görevlisi, teknisyen ve şoför alanlarında alım gerçekleştirilecek. 

Personel dağılımında, 171'inin destek personeli (2 sekreter, 4 dağıtıcı, 118 temizlik personeli, 19 şoför, 15 aşçı, 7 aşçı yardımcısı, 4 basit bakım personeli, 2 bulaşıkçı), 102'sinin büro personeli, 59'unun koruma görevlisi, 9'unun teknisyen olacağı belirtildi.

SGK kamu personel başvuru şartları neler? Başvuru ne zaman başlayacak? - Resim : 1

SGK personel alımında genel şartlar nelerdir?

SKG bünyesine alınacak 341 adayın başvuru sürecinde dikkat edeceği şeyler: 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi ile aynı Kanunun 48’ inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerindeki ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek-1’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekir. Sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanlar ve 65 yaşını doldurmuş kişiler göreve alınmayacak.

Bunun yanında arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması ve devamlı çalışmak için kişide sağlık sorununun bulunmaması. Ayrıca genel şartlara veya yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, personel alımında aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

SGK kamu personel başvuru şartları neler? Başvuru ne zaman başlayacak? - Resim : 2

SGK başvurusu ne zaman ve nereden yapılır?

SKG bünyesinde çalışmak isteyen adaylar 30 Eylül 2022 ile 07 Ekim 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Adaylar SGK personel alımı başvuruları için 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020'de yapılan KPSS sonuçlarından aldıkları puanları kullanacak.

SKG personel alımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sadece elektronik ortamdan başvurular kabul edilecektir.

BAŞVURU EKRANI