Üniversite öğrencilerine müjde! Aylık 1.800 TL destek verilecek

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlere 2022 yılında her ay 1.800 TL beslenme desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Üniversite öğrencilerine müjde! Aylık 1.800 TL destek verilecek

Bakan Kasapğolu, gençlere ödenen beslenme desteği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan GSB yurtlarına yerleştirme oranının yüzde 92 oranına kadar ulaştığını açıkladı. Böylelikle başvuru yapan 100 öğrenciden 92'si yurtlara yerleşmiş oluyor.

Üniversite öğrencilerine müjde! Aylık 1.800 TL destek verilecek - Resim : 1

Öğrencilerin beslenme desteği 1.800 liraya çıkarıldı

Yapılan açıklamada, 2022 öğrencilere yönelik beslenme ödeneği 2,35 kat arttı ve 25 liradan 60 liraya yükseltildi. Bu kapsamda gençlerin memnuniyeti sağlanmaya çalışılırken, ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor. 

Yurt ücretlerine yapılan güncellemeden sonra 2022 yılında beslenme desteği 1.800 TL olarak gençlere sunulacak. 

Bunun yanında yapılan açıklamada kahvaltı tabaklarının değiştiğine dikkat çekilirken, farklı imkanların tanınması için çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Kahvaltı saatine yetişemeyen öğrenciler için ise ücretsiz sandviç ve al götür tarzı uygulama da hayata geçmiş bulunmakta. Gençlerin yaşamlarını kolaylaştırma kapsamında yapılan düzenlemelerde, öğrencilerin ekonomik koşullardan etkilenmemeleri için gerekenin yapıldığı vurgulandı. 

Öte yandan şehir değiştiren öğrenciler için de gar, havalimanı ve otogarlar da bakanlık stantlarının olacağı söylenirken, gençlere her türlü desteği vermek için hazır olunduğu açıklandı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com