EGM Polis promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak?

Son zamanlarda gündemde olan polis promosyonu ne zaman yatırılacak? EGM Polis promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak? İşte detaylar..

EGM Polis promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü birçok polisin ve polis yakınlarının beklediği promosyonu açıkladı. Bu kapsamda polislere tek seferde peşin ödeme yapılacak. Polis promosyonu kapsamında Vakıfbank ile yapılan görüşmelerin sonucunda 36 ay için verilecek promosyonun tarihi belli oldu. Polis promosyonu ne zaman yatacak? Polis promosyonu ne kadar? İşte detaylar..

EGM Polis promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak? - Resim : 1

Polis promosyonu ne zaman verilecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile polisler 26 ay için 27 bin lira ödeme alacak. Bunun yanında tek seferde gerçekleştirilen ödemeler 1 Kasım 2022 tarihinde hesaplara yatırılacak.

EGM, maaş protokolü 5 yıllık süre için 18 Mart 2022 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş. ile imzalanmıştı. Anlaşmanın içerisinde aylık ödemelerin 300 lira olması ve memur maaşına göre artış maddesi içeriyor. 

EGM Polis promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak? - Resim : 2

Tek seferde ve peşin verilecek

Yaklaşık üç ay süren görüşmelerin ardından sözleşme güncellendi. Promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenirken, polislere tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmadan her personele 27 bin lira ödeme sağlanacak.

Sosyal medyada polisler, aylık 300 lira verilen promosyonun artırılması talep etmişlerdi. Polislerin beklentisi ise 3 yıllık en az 50 bin lira promosyon olması yönündeydi. Bununla beraber EGM ile Vakıfbank arasında yapılan görüşmede 18 bin lira öne çıkarken, 22 bin 500 lira, 27 bin 500 lira, son olarak da 30 bin lira gibi miktarlar söz konusu olmuştu. Son olarak 27 bin lirada karar alındı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com