SGK açıkladı! Başvuru şartı olmadan 60 bin TL destek ödemesi yapılacak

SGK tarafından yapılan açıklama birçok vatandaşı heyecanlandırdı. Herhangi bir başvuru şartı olmadan 60 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapacak olan SGK, hesapların kontrol edilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Herkesin yararlanabileceği destek paketiyle ilgili SGK tarafından açıklama yapıldı.

SGK açıkladı! Başvuru şartı olmadan 60 bin TL destek ödemesi yapılacak

2022 yılında iki kez zamlanan asgari ücret bu alanda işverenlere çeşitli yük oluşturabilmektedir. Bu yükün önüne geçebilmek adına işverenlere yapılacak olan destek faaliyetleri sayesinde istihdamın korunması amaçlanıyor. Asgari ücret zamlarından etkilenmemesi adına işverenlere yapılacak olan destek sayesinde çalışan işçi sayısının düşmemesi bekleniyor. 60 bin TL’ye kadar yapılacak olan destek ödemelerine ilişkin detaylar SGK tarafından yayınlandı.


SGK’dan işletmelere asgari ücret desteği

Asgari ücretle işçi çalıştıran işçilere prim konusunda destek sağlayacak olan SGK, bu alanda işverenlerin yüzünü güldürdü. 6 ay arayla iki kez zamlanan asgari ücret 2825 TL ‘den 5550 TL’ye kadar yükseltildi. Neredeyse %100 zamlanan asgari ücret aynı zamanda işverenlerin de işçi üzerindeki yükünü arttırmaktadır.

SGK açıkladı! Başvuru şartı olmadan 60 bin TL destek ödemesi yapılacak
İstihdamda yaşanacak olan olumsuz gelişmelerin önüne geçilmesi amacıyla oluşturulan destek programı kapsamında çalıştırılan işçi başına işverenlere ödeme yapılacak. İşverenin yükünü azaltması beklendiğinden bu projenin hem işçi hem de işveren tarafından olumlu karşılandığı görülüyor. Herhangi bir başvuru şartı olmadan sağlanacak olan 60 bin TL’lik destek için çeşitli koşullarda SGK tarafından açıklandı.


SGK tarafından yapılan açıklamaya göre işverenleri kapsayan yeni destek paketinin hizmete girdiği belirtildi. Böylelikle asgari ücretli bir şekilde işçi çalıştıran şirketler yeni destek paketine dahil olmaya hak kazanacak. Çalıştırılan her işçi başında destek sağlamayı planlayan SGK’nın bu alanda işverenler için sağlayacağı desteklerin devam edeceği belirtiliyor.

Her asgari ücretli çalışan için 100 TL destek

Her asgari ücretli çalışanı için 100 TL destek alacak olan işveren 6 ay süreyle bu destekten yararlanabilecek. En fazla 100 çalışan için destek alabilecek olan işverenler yıl sonuna kadar prim desteği almaya devam edebilecek. 100 çalışanı bulunan işveren yıl sonuna kadar toplamda 60 bin TL yardım almaya hak kazanacak. Böylece 1 asgari ücretlinin maliyeti devlet tarafından karşılanmış olacak.


Her türlü işletmeyi ilgilendiren bu destek paketi küçük veya büyük ölçek ayrımı yapılmadan işverene verilecek. Her asgari ücretli için 100 TL olarak sağlanacak olan desteğin prim ödemelerinde işverenlerin yükünü biraz daha hafifletecek. İşverene yapılacak olan destekler her ay düzenli olarak SGK tarafından ilgili hesaplara yatırılacak.

Asgari ücretin üzerinde maaş alan işçiler için herhangi bir açıklama yapılmadı. Asgari ücret düzeyinde bulunan ve buna göre prim ödemesi yapılan her işçi için işverenin destek alması mümkün hale geldi. Bu sayede asgari ücretli çalışan her bir kişi için 100 TL almak mümkün hale gelecek.

Etiketler