Promosyon için emekli maaşlarındaki bloke nasıl kaldırılır?

Bankaların emekli sayısını arttırmak amacıyla düzenlediği promosyon kampanyaları kapsamında binlerce emekli maaş taşımak için başvuruda bulunuyor. Özellikle kamu bankalarının emekli maaşlarına bloke koyması da birçok emekliyi zor duruma sokuyor.

Promosyon için emekli maaşlarındaki bloke nasıl kaldırılır?

Bankaların emekli sayısını arttırmak amacıyla düzenlediği promosyon kampanyaları kapsamında binlerce emekli maaş taşımak için başvuruda bulunuyor. Özellikle kamu bankalarının emekli maaşlarına bloke koyması da birçok emekliyi zor duruma sokuyor. Konu hakkında açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu ise bu durumun yasal dayanağının olmadığını belirtti.


Asgari ücrete yapılan zammın ardından bankalar promosyon fiyatlarında güncellemeye gitti. Birçok banka emekli müşteri sayısını korumak adına promosyon tutarlarını yükse seviyelere çekti. Yaklaşık 20 günde %80 artış gösteren promosyon tutarları aynı zamanda emeklilerin bankalarda yoğunluk oluşturmasına neden oldu. Bankalar arası emekli maaşı taşıması yaparken ise çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Emekli maaşlarına bloke koyuldu

Özellikle kamu bankalarına yapılan şikayetler doğrultusunda emekli maaşlarına bloke koyulan birçok kişi bulunuyor. Mevcut borçlarından dolayı emekli maaşlarına bloke koyulan müşteriler ise soluğu banka şubelerinde almaktadır. Herhangi bir yasal dayanağının olmamasına rağmen emekli maaşlarına bloke koyulan vatandaşların bloke kaldırmak için banka şubelerinden talep oluşturduğu bilgisi bulunmaktadır.

Promosyon için emekli maaşlarındaki bloke nasıl kaldırılır?
Emekli maaşlarına bloke koyan kamu bankaları aynı zamanda müşteri kaybını önlemeye yönelik çalışmalar yapıyor. Mevcut borçları bulunan emeklilerin borçlarını ödemeden emekli maaşlarını taşımasına yasak getiren kamu bankaları birçok emekli tarafından şikayet almaktadır. Son günlerde on binlerce emekli tarafından şikayet edilen kamu bankaları ise maaşlara bloke koymaya devam ediyor. Maaşlarındaki blokeyi kaldırmak isteyen emekliler banka şubelerinden işlem sağlamaktadır.


Maaşları konusunda sorun yaşayan emekliler kamu bankalarındaki bu sorunlarının giderilmesini istiyor. Emekli maaşının haczedilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Tüketici Konfederasyon Başkanı Ağaoğlu, emeklilerin haklarını araması gerektiğini belirtti. Emeklilerin maaşlarındaki blokeden dolayı farklı bir bankaya maaş taşıyamaması durumunda banka şubelerinden şikayet oluşturması gerektiği açıklandı.


Promosyon almayı isteyen emekliler maaş blokesini nasıl kaldırabilir?

Promosyon almayı isteyen emekliler için maaş taşıma işlemi kimi zaman zor bir hal alabiliyor. Özellikle kamu bankalarında borcu bulunan emeklilerin maaşlarına bloke koyulmaktadır. Maaş hesaplarına koyulan blokeyi kaldırmayı isteyen emekliler ise soluğu müşteri hizmetlerinde alıyor. Promosyon sürecinde yaşanan bu olumsuzluklar birçok kişinin kamu bankalarından uzaklaşmasına sebebiyet vermektedir.


Promosyon alımında maaş blokesini kaldırmanın birçok farklı yolu bulunmaktadır. İlk olarak durumu banka yetkililerine ileterek maaş blokesini kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda daha önceden promosyon aldıysanız ve farklı bir bankaya geçmeniz halinde maaş blokesiyle karşılaşıyorsanız şubelere gitmeniz gerekmektedir. Şubelerden sözleşmenizin bitimine kadar olan süre için promosyon ödemesini yapmanız halinde maaş taşıması yapmanız mümkündür.


 

Etiketler