SEC, kripto yatırımcılarını daha iyi korumak istiyor

SEC: Kripto para borsaları hakkında düzenlemelere gidileceği ve yatırımcıları daha fazla korumak istediğini yeniledi.

SEC, kripto yatırımcılarını daha iyi korumak istiyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler , ABD milletvekillerine diğer düzenleyiciler ve Kongre ile birlikte "bu kripto para piyasalarında yatırımcı korumasındaki boşlukları doldurmak" istediğini söyledi . SEC'in yakında sektör için daha katı düzenlemeler geliştirebileceğine dikkat çekti.

Bu açıklamalar, ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler ve Tahsisat Komitesi huzurundaki son ifadesi sırasında yapıldı. Kripto para birimlerinin “son derece değişken ve spekülatif bir varlık sınıfı” olduğu ve çoğunun ülkenin menkul kıymetler yasasına giren yatırım sözleşmeleri olduğu görüşünü yineledi.

"SEC, sermaye artırmak veya menkul kıymet işlemleri yapmak için ICO'ları kullananların federal menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiğini sürekli olarak piyasa katılımcılarına hatırlattı. Bu varlıklara yatırım yapan varlık yöneticileri de menkul kıymet yasalarına tabi olabilir," dedi Gensler, orada da sözlerine ekledi. "bu pazarlarda yatırımcı korumasını sağlamaya yönelik birçok zorluk" vardı.

Henüz hiçbir borsa SEC'e borsa olarak kaydolmadığından, Gary Gensler "yatırımcı korumasının geleneksel menkul kıymet piyasalarına göre daha zayıf olduğunu" ve olasılıkların orantılı olarak daha yüksek dolandırıcılık ve manipülasyon olduğunu" iddia etti. Bu, SEC'in "dolandırıcılık veya yatırımcılara başka önemli zararlar içeren kripto varlıkla ilgili davalara" öncelik vermesine neden olacak gibi duruyor.

Küresel kripto varlık piyasasının kapitalizasyonu ile ilgili olarak Gensler, son haftalarda bildirilen işlem hacminin günlük 130 milyar ila 330 milyar dolar arasında değişmesine rağmen, bu rakamların ne doğrulandığını ne de düzenleyicilere bildirilmediğini söyledi.

"Bu, bu kripto varlık piyasalarındaki birçok düzenleyici boşluktan sadece biri" dedi.
Merkezi olmayan finans (DeFi), bu tür platformların "yatırımcılar ve SEC personeli için bir dizi zorluk yaratması" nedeniyle kendisini SEC'in gözünde buldu.

Gensler, SEC'in "broker-bayiler tarafından kripto para birimlerinin muhafazası hakkında bilgi almakla ilgilendiğini" de sözlerine ekledi.

Kripto dünyasının yeni sözde "kripto yanlısı" SEC liderinden beklediğinin aksine, Gensler'in bu son açıklamaları, kripto para birimlerine olan güvensizliğinin bir göstergesi gibi görünüyor.

Etiketler
Fed