BTC balinaları iş başında!

Chainalysis’in yayınladığı verilere göre balinalar geçen hafta büyük miktarlarda Bitcoin (BTC) satın aldı.

BTC balinaları iş başında!

Chainalysis’in yayınladığı verilere göre balinalar geçen hafta büyük miktarlarda Bitcoin (BTC) satın aldı.

Blochain uzatnılı analiz şirketi Chainalysis'in yayınladığı bilgilere göre, piyasa yapıcı balinalar geçtiğimiz 2 hafta boyunca yaşanan sert düşüşü alım fırsatı olarak gördü ve rekor seviyede alıma geçtiler. Piyasa istihbarat raporları adını verdikleri analizlerinde, Chainalysis ekonomi müdürü Philip Gradwell, balinalar geçtiğimiz 77.000 BTC satın alım işlemi gerçekleştirdi. 

Açıklanan verilerin ışığında bahsi geçen alım sayılarının karışılığı şu anda 3 Milyar dolara tekabül ediyor. Bu veriler ise Chainalysis'in Blockchain üzerinde elde ettiği verilerin ışığında açıklanabilir hale geliyor.

Yıllık bazda da raporlamalar ve veri akışı sağlayan şirket Bitcoin için ortalama alım fiyatlarına geri çekildiğini  ve bu bölgelerin taban fiyatlar olabileceğini dile getirdi (Ortalama Fiyat = 37.800 USD ) Fakat aynı şeyler ETH için geçerli değil... ETH için geçtiğimiz yıl ortalama alım fiyatı 1700 dolar seviyeleri iken bu yıl yaşanan düşüşün arından ETH ortalama alış fiyatı şu an hala 2800 dolar civarında kısaca ETH ortalama fiyatından hâlâ 1130 dolar yüksek seviyelerini koruyor.

Birçok altcoin içinde veri akışı sağlayan Chainalysis XRP, CHZ, ADA, NEO, gibi major altcoinlerin ise hâlâ taban oluşumu göstermediği geçtiğimiz yıllardaki fiyatlarının hâlâ çok yüksek olduğunu belirtti düşüşlerde BTC kadar olmasa bile balinaların major altcoinlerde ciddi alımlar gerçekleştirdiğini belirten Chainalysis BTC dominans arttıkça altcoinlerin aynı seviyede alımlar yaşanamayabileceğini dile getirdi.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler