Ethereum için yine yeniden ETF başvurusu geldi!

ETF devlerinden Wisdom Tree, Ethereum için ETF başvurusu yaptı.

Ethereum için yine yeniden ETF başvurusu geldi!

Fon yönetiminin devlerinden WisdomTree, Bitcoin ETF’inin başvurusunun hemen ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na şimdi de Ethereum ETF izni için resmi başvuruda bulundu. Böylece ABD’deki Ethereum ETF başvuru sayısı ikiye çıktı.

SEC’nin resmi verilerine göre, Mart ayında SEC'e Bitcoin ETF’i başvurusunda da bulunan WisdomTree, VanEck şirketinden sonra Ethereum kripto borsası yatırım fonu için de talep göndermiş oldu. WisdomTree Ethereum kripto borsası yatırım fonu için başvurusunda bulundu. 

Eğer SEC tarafından onay gelirse, yatırımcılar Ethereum token’ını direkt olarak satın almak zorunda kalmayacak ve  ikinci en büyük kripto paraya yatırım yapma engelleri ortadan kalkacak. Böylelikle artık çok daha kolay yollarla kurumsal firmalar Ethereum'a yatırım yapabilecekler.

WisdomTree Ethereum Trust’ı, CBOE’nin BZX Borsası’nda, kısaltmasına daha sonra karar verme planı ile birlikte listelenecek. SEC dosyalarına göre, mevcut durumda şirket herhangi bir kripto borsası ile resmi bir anlaşma imzalamadı.

Kanada’da şu ana kadar pek çok Bitcoin ve Ethereum ETF’i onay alırken, Amerika’de ise iki kripto para için de henüz bir onay yok fakat uzmanlar özellikle Bitcoin ETF’leri konusunda bu yıl iyimser konuşuyorlar.

Etiketler