SEC davası, Ripple yatırımcılarını zorluyor

SEC davası zaten yüksek volatiliteye sahip piyasayı çok daha fazla zorlamaya başladı!

SEC davası, Ripple yatırımcılarını zorluyor

“Ripple, SEC” davası, bir dereceye kadar, zaten değişken olan XRP piyasasında oynaklığı körüklüyor. Aslında, davanın sonucunun getirebileceği olumlu ve olumsuz etkiler hakkında çeşitli tahminler oluştu. Bununla birlikte, sonuçtan en çok etkilenen muhtemelen XRP sahipleri olacak.

Ripple, ister 2017-18 boğa piyasasını takip eden kış aylarında, ister Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicileriyle olan son mücadeleyi takip eden kış aylarında olsun, XRP topluluğunun desteğini her zaman aldı. XRP destekçisi birçok Türk topluluğu da bulunuyor sosyal medya platformu Twitter'da her dava gününde onlarca çalışma yürütüp davayı XRP kanadından desteklediklerini tüm dünyaya duyuruyorlar.

Bu durumların ardından, birçok kişide topluluktan ayrıldı. Endişenin hakim olduğu topluluktan ayrılan isimler piyasadaki fiyatlamaları çok fazla etkilediği görüldü. Bu panik havası SEC'in son dava başvurusunun ardından arttı ve bir takım topluluk üyesi XRP cephesinin kaybeceğini 

XRP Satışlarından Yatırımcılar Rahatsız...

Dava XRP sahiplerinin endişelerini ortaya çıkarırken, topluluktaki pek çok kişinin dikkati de Ripple’ın Brad Garlinghouse, David Schwartz ve Chris Larsen gibi devlerinin yapmış olduğu satışlara yöneldi.

CTO Schwartz, dijital varlıkların satışını “kötü veya ahlaki başarısızlık” olarak kabul etmeyi “saçmalık” olarak adlandırsa da, diğerleri bunun düşük bir güven işareti olduğuna inanıyor.       Birçok yatırımcı eğer davayı XRP kazanırsa fiyatın çok daha ileriye gideceği düşüncesinde fakat XRP sahiplerinin blok satışlarının olması yatırımcıların akıllarını çok karıştırıyor. Eğer davada haklı ise neden ellerindeki Ripple'ları elden çıkartma çabasında? Soruları çok sık sorulmaya başlandı.

Eski Ripple CTO’su Jed McCaleb, yakın zamana kadar XRP satışları gerçekleştirdiğinde de birkaç kez benzer endişeler ortaya çıktı.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler