Chia Network, iki devden 61 milyon dolar yatırım alıyor

BitTorrent kurucusu Bram Cohen tarafından kurulan programlanabilir para platformu Chia Network bir fonlama turunda 61 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.

Chia Network, iki devden 61 milyon dolar yatırım alıyor

BitTorrent kurucusu olan Bram Cohen tarafından tasarlanan programlanabilir kripto para platformu Chia Network yatırım fonlanma programında 61 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre, iki ayrı yatırım sermayecisi devi şirket en çok yatırımı sağladı.

Alınan yatırımların ardaından Chia Network'ün piyasa değeri hatrı sayılır seviyede artış gösterdi ve iki katından fazlasına ulaştı resmi olmayan verilere göre 500 milyon dolar seviyesine yaklaştığı belirtiliyor. Cohen uzun bir dönemdir Chia Network'ü halka arz etmek istediğini dile getiriyordu.

Şirketin, bu yatırımla birlikte kadrosunu daha da genişletmek istediği ve finansal hizmetler şirketleri, hükumetler ile diğer kurumlar için bir ödeme methodu sağlamak istediği belirtiliyor.

Chia’ya kişisel olarak da yatırım yapan Richmond Global Ventures’ın yönetici ortağı David Frazee de, Chia yönetim kurulu üyesi olacak.

Startup şirketlerine yapmış olduğu yatırımlar ile bilinen Andreessen Horowitz (a16z) firması, Chia’ya öncelikle 2018 senesinde yatırım yapmıştı.

Yapılan yatırımların kripto piyasasının büyümesiyle birlikte devam etmesi ve büyümeye başlaması öngörülebilir hedefler arasında yer alıyor.

Etiketler