San Francisco Fed Başkanı Daly: Enflasyonda artış geçici

San Francisco Fed Başkanı Daly, enflasyondaki yükselişin büyük ihtimalle geçici olduğu değerlendirmesinde bulundu.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Enflasyonda artış geçici

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD'de açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında yaptığı değerlendirmede, hızlı yükselişin beklenen bir durum olduğunu söyledi. Daly, mal ve hizmet fiyatlarındaki büyük yükselişlerin salgın sonrasındaki güçlü talepten ve arzda yaşanan dar boğazlardan kaynaklandığı ve bu artışların gelecek aylarda bastırılmasının büyük ihtimal taşıdığını belirtti.

Daly, şu ifadelere yer verdi:

''Fiyatların aylardır artıyor olması, bu durumun geçici olmadığı anlamına gelmiyor. Bu dalgalı süreci atlattığımızda ekonominin gerçekten ne durumda olduğunu görebileceğiz. Enflasyondaki yükseliş geçici.''

Kısa vadeli enflasyon tahminleri artış gösterse de uzun vadeli beklentilerin epey istikrarlı olduklarını aktaran Daly, yüzde 2 enflasyon hedefi için önemli olanın uzun vadeli beklentiler olduğu söyledi.

Varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlamanın uygun olabileceğine ve varlık alımını azaltmak için yıl sonunda iyi bir pozisyonda olunacağını düşündüğünü belirten Daly, faiz artırımını konuşmak için çok erken olduğunu aktardı.

Etiketler