ABD'de tüketici fiyatları açıklandı, sonuç beklendiği gibi mi?

ABD'de tüketici fiyatlarında artış tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de tüketici fiyatları açıklandı, sonuç beklendiği gibi mi?

ABD'de tüketici fiyatlarında (TÜFE) artış, haziran ayında tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Haziran ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında yükseldi. Analistlerin tahmini enflasyonun yüzde 0,5 oranında artacağı yönündeydi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 5,4 oranında yükseldi. Yüzde 5,0 artış olması bekleniyordu.

- Çekirdek olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç TÜFE bir önceki aya oranla yüzde 0,9 artış kaydederken, yıllık yüzde 4,5 yükseldi. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,5 ve yüzde 4,0 şeklindeydi.

- Enerji fiyatları aylık bazda yüzde 1,5, yıllık bazda ise yüzde 24,5 artış gösterdi.

- Gıda fiyatlarında aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 2,4 yükseliş yaşandı.

- Ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,9 düşüş gösterdi. Tahmin yüzde 0,1 düşüş olacağı yönündeydi. Mayıs ayında ise yüzde 0,5 gerilemişti.

ABD'de enflasyon verisi sonrası 10 yıl vadeli Hazine kağıdının getirisi yükseldi

ABD'de haziran ayı TÜFE ve çekirdek enflasyon verileri sonrasında 10 yıl vadeli Hazine kağıdının getirisi artış kaydetti.

Veri öncesinde 1,344 seviyesinde olan 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirisi, tahminleri aşan enflasyon rakamlarının ardından 1,383'e kadar yükseldi.

Etiketler