Yellen, olağanüstü tedbirler konusunda Kongre'yi bilgilendirecek

Yellen, Hazine nakit yönetimi için olağanüstü tedbirler konusunda Kongre'yi derhal bilgilendireceğini belirtti.

Yellen, olağanüstü tedbirler konusunda Kongre'yi bilgilendirecek

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Kongresinin Hazine için borçlanma limitini askıya alma ya da uzatma konusunda temmuz ayı sonuna kadar bir karara varmaması durumunda, Hazine nakit yönetimi için olağanüstü tedbirler hakkında Kongreyi derhal bilgilendireceğini belirtti.

Reuters'e açıklamalarda bulunan Yellen, ''Eğer Kongre, Hazine borçlanma limiti konusunda bir adım atmazsa olağanüstü tedbirler uygulamaya koyma niyetimi bir mektupla Kongre'ye ileteceğim.'' ifadelerine yer verdi.

Yellen, Hazine'nin temmuz ayı sonunda önceki beklentide ifade ettikleri gibi 450 milyar dolar nakit dengesinde olma yolunda ilerlediğini aktardı. ABD Hazinesi'nin nakit dengesi 9 Temmuz tarihinden itibaren 718,1 milyar dolar.

Yellen, AB'nin dijital hizmetler vergisi planını ertelemesinden memnun

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupa Birliği Komisyonu'nun AB dijital hizmetler vergisi planını, global kurumlar vergisi anlaşmasının tamamlanmasına fırsat tanımak için, ertelemesinden memnun olduklarını söyledi.

Minimum global kurumlar vergisi üzerinde anlaşmayı tamamlamaya çalıştıkları bir dönemde Avrupa Birliği Komisyonu'nun dijital vergi planının ertelenmesinin kendisini memnun ettiğini aktaran Yellen, bu ertelemenin global vergi anlaşması için potansiyel bariyerleri ortadan kaldırdığının altını çizdi.

Yellen, ABD şirketlerinden global kurumlar vergisi anlaşmasına destek olmalarını da istedi.

Etiketler