Rusya Merkez Bankası kripto paranın yasaklanmasını istiyor

Merkezi Moskova'da bulunan Rusya Merkez Bankası, kripto varlıkların yasaklanmasına ilişkin ısrarlarını, Rusya'nın kripto para sektöründeki öncü konumuna rağmen sürdürüyor.

Rusya Merkez Bankası kripto paranın yasaklanmasını istiyor

Merkezi Moskova'da bulunan Rusya Merkez Bankası, kripto varlıkların yasaklanmasına ilişkin ısrarlarını, Rusya'nın kripto para sektöründeki öncü konumuna rağmen sürdürüyor. Hükümet yetkililerinin ise kripto piyasasını düzenlemek için yeni bir plan hazırladığı biliniyor.

Dünya Üzerindeki Kripto Varlıkların Yüzde 12'si Rusya'da 

Rusya Merkez Bankası kripto paranın yasaklanmasını istiyor - Resim : 1

Rusya Merkez Bankası'nın kripto paraların yasaklanmasına ilişkin ısrarlarına rağmen ılımlı bir strateji izleyen Rus hükümetinin ise gerçekleştirilen bir araştırmaya göre dünya üzerindeki kripto varlıkların yüzde 12'sine ve toplamda 16,5 trilyon ruble (214 milyar dolar) değerinde kripto paraya sahip olduğu ortaya çıktı.

Küresel dijital varlıkların toplam değerinin yaklaşık yüzde 12’sine denk gelen bu rakam, dijital kaynaklarından mahrum kalmak istemeyen Rus hükümetinin kripto sektörünü yasaklamasını zorlaştırıyor.

Bloomberg’e konuşan güvenilir kaynaklara göre bu rakamlar,  en nitelikli hizmeti sağlayan kripto borsalarının kullanıcı bilgileri analiz edilerek geçtiğimiz ay içerisinde hesaplandı. Yine de yatırımların değişken yapısı ve niteliği nedeniyle Rus hükümetinin net kripto para hacmi hakkında bir hesaplama yapılamıyor.

 Rusya Bitcoin Madenciliğinde Dünya Üçüncüsü

Singapur merkezli TripleA kripto şirketinin verilerine göre Bitcoin madenciliğinde dünya üçüncüsü olan Rusya'nın, 17 milyondan fazla vatandaşının kripto varlık sahibi olduğu da biliniyor.

Merkez Bankası ve Hükümet Arasındaki Kutuplaşma Nasıl Son Bulacak?

Rusya Merkez Bankası kripto paranın yasaklanmasını istiyor - Resim : 3

Rusya Merkez Bankası yetkililerinin, ulusal kripto para endüstrisine yasak getirilmesi zorunluluğuna ilişkin baskıları devam ediyor. Hükümetin ise bu isteğe uzlaşmacı bir şekilde yaklaşıp yaklaşmayacağı meçhul.

Hükümet ve Rusya Merkez Bankası arasındaki bu anlaşmazlık nedeniyle olaya el atan Başkan Vladimir Putin, yetkilileri uzlaşmaya çağırdı. Merkez Bankası, kripto varlıkların Rusya’nın finansal sistemleri için bir tehdit oluşturduğunu savunurken, çözüm olarak kripto madenciliğinin ve ticaretinin durdurulmasını istiyor. Ayrıca kripto varlıkların muhalefet partilerini yasadışı bir şekilde finanse etmek için kullanılma ihtimali de bu ısrarın nedenlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Rus hükümeti ise ticareti ulusal bankalarla sınırlamak yerine, yabancı kripto borsa sistemlerini engelleme sürecini ve yerel borsalara erişimi kolaylaştırmak için çalışmalarını yürütüyor. 

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar