Bitcoinin değer kazanması altcoinleri de arkasından getiriyor | En çok kazandıran kriptolar

Bitcoin (BTC) haftanın başında hafifçe yükseliyor ve güçlü bir ABD borsasının ardından 40 bin dolara geri dönebilir. Birçok altcoin de önceki haftanın en düşük seviyelerinden kopabilir.

Bitcoinin değer kazanması altcoinleri de arkasından getiriyor | En çok kazandıran kriptolar

Kripto piyasası, son yedi işlem gününde bir miktar istikrar kazandı. Ticaretin son birkaç haftasındaki satışlar, şu anda ilk pazarlık avcılarını Bitcoin ve bazı Altcoin'lere yeni girişlerini artırmaya teşvik ediyor. Özellikle, geçen Perşembe günü Apple'dan gelen ünlü üç aylık rakamların ardından toparlanan teknoloji endeksi Nasdaq, haftanın başında önemli ölçüde artabilir ve ayrıca tüm kripto pazarını yeniden biraz yukarı çekebilir. Kripto sektörünün klasik finans piyasalarındaki olumlu fiyat gelişmelerine ne kadar bağımlı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Diğer varlık sınıflarından bağımsızlık, şimdilik tarih gibi görünüyor. Özellikle, dijital bir değer deposu ve olası bir altın ikamesi olarak Bitcoinin değerli metal ile sadece çok az korelasyon göstermesi, kripto para birimleri kullanılarak enflasyon riskinden korunma konusunu giderek daha fazla sorgulatmaktadır. Bununla birlikte, Nasdaq ile olan yüksek korelasyonun Bitcoin ve Co.'nun önümüzdeki haftalarda dibe vurmasını ne ölçüde sağlayacağını göreceğiz. Ayrıca, jeopolitik gerilimler ve Ukrayna ihtilafı, tüm finansal piyasada ve dolayısıyla Bitcoinde herhangi bir zamanda yeniden fiyat düşüşlerine yol açabilir.   

Kripto piyasalarda haftanın kazananları ve kaybedenleri

Önceki haftalardaki güçlü satışların ardından ilk hafif fiyat istikrarı, ilk 100 altcoin'in neredeyse yüzde 40'ında ilk fiyat iyileşmesine neden oluyor. En iyi performans gösterenler listesinin başında yüzde 38'lik bir fiyat artışıyla Synthetix Network Token (SNX) geliyor, onu yüzde 26'lık iyi bir değer artışıyla Theta Fuel (TFUEL) ve Flow (FLOW) izliyor. İki metaverse altcoinleri The Sandbox (SAND) ve Decentraland (MANA), neredeyse yüzde 27'lik bir fiyat artışı ile daha önemli ölçüde toparlanmış durumda. 

Değer artışı gösteren ilk 100 Altcoin'in yaklaşık 15'i haftalık bazda çift haneli fiyat artışı kaydetti. Bu, yıla çalkantılı bir başlangıç ​​yaptıktan sonra en azından başlangıçta geçici bir sakinleşme piyasanın yükselmesine olanak tanıyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, haftalık kaybedenler listesinin başında son altı ayın en iyi performans gösterenlerinden biri geliyor. Terra (LUNA), kısmen Terra'nın kendi stablecoin USDT'si tarafından desteklenen Magic Internet Money (MIM) altcoinini çevreleyen olumsuz haberlerden sonra yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. 

Cosmos (ATOM) da yüzde 20 indirimle alıcılara servis edilmeye hazır şekilde bekliyor. Onu yüzde 16'lık fiyat düşüşüyle ​​Osmosis (OSMO) ve Kusama (KSM) izliyor. Bununla birlikte, en iyi 100 altcoin bazılarındaki mevcut fiyat artışları, sürdürülebilir bir dibe vurmanın açık bir işareti olarak alınmamalıdır. 

Geçen hafta olduğu gibi bazı yerlerde yaklaşık yüzde 50'lik fiyat düşüşlerinin ardından, şu anda görüldüğü gibi, teknik karşı iyileştirmeler henüz sürdürülebilirliklerini henüz kanıtlayabilmiş değil.

Etiketler