Rus senatör Puşkov: ABD'de bir ekonomik kriz patlak verecek

Rus Senatör Aleksey Puşkov, ABD'de 2008-2009 yıllarındaki gibi yeni bir ekonomik krizin ortaya çıkacağını söyledi.

Rus senatör Puşkov: ABD'de bir ekonomik kriz patlak verecek

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, ABD'de 2008-2009 yıllarındakine benzeyen yeni bir ekonomik krizin patlak vereceğini iddia etti. Puşkov, ''Aslında ABD'nin kendisi bugün büyük bir finansal balonu temsil ediyor ve bilindiği gibi balonlar kaçınılmaz olarak patlar.'' şeklinde konuştu.

Puşkov, ABD ekonomisinin salgından sonra menkul kıymetlerin satışı ve borçlanma sayesinde toparlandığını, bunun da finansal aşırı ısınmaya neden olduğunun altını çizerek, ''ABD'nin hegemonik bir güç olarak gerilemesi yalnızca Afganistan'daki düşüşle değil, ayrıca jeopolitik alandaki düşüşle de sınırlı kalmayacak.'' ifadelerini kullandı. Rus senatör öte yandan, Rusya'nın son birkaç yılda ABD devlet tahvillerinden ihtiyatlı bir şekilde çekildiğini de anımsattı.

Rusya, 2018 yılında Amerikan kamu borcuna olan yatırımlarını nisan ayında 96 milyardan 48.7 milyar dolara, mayıs ayında da 14.9 milyar dolara indirmişti. 2020 yılının mart ayında ise yatırım hacmini şubat ayına göre üç kat azaltmış ve 12.58 milyardan 3.85 milyar dolara çekmişti.

Etiketler
ABD