Almanya'nın DAX Endeksi’nde şirket sayısı 40’a yükseldi

Franfurt merkezli Deutsche Boerse AG'nin bir birimi olan endeks işletmecisi Qontigo, DAX Endeksi'nde üye sayısının 30'dan 40'a çıkarıldığını açıkladı.

Almanya'nın DAX Endeksi’nde şirket sayısı 40’a yükseldi

DAX Endeksi'nde üye sayısının 30'dan 40'a çıkarıldığını açıklandı. Otomobil üreticisi Porsche ve spor giyim markası Puma, endekse giren yeni şirketler arasında bulunuyor. Almanya'nın DAX Endeksi 1988 yılında start almasından beri en büyük düzenlemeyi gerçekleştirdi.

DAX'ın üye sayısını 30'dan 40'a çıkarma kararının ardından, Alman otomobil üreticisi Porsche ve spor giyim markası Puma, ülkenin önde gelen DAX Endeksi'ne dahil oldu.

Diğer yeni üyeler arasında, online moda perakendecisi Zalando ve uçak üreticisi Airbus da bulunuyor.

Gerçekleşen reform ile şirketlerin üyeler arasına girebilmesi için iki yıl boyunca kârlı olduklarını göstermeleri yönünde düzenlemeye gidildi. Değişikliklerin 20 Eylül 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği bildirildi.

Piyasa yorumcuları, daha büyük bir endeksin yatırımcılar için daha fazla çeşitlilik ve potansiyel olarak daha fazla istikrar anlamına geldiğini aktarırken, reform planını arkasında Wirecard AG skandalının olduğu söylendi.

Etiketler