Sermaye Piyasası Kurulu foreks konusunda uyardı

Sermaye Piyasası Kurulu son zamanlarda foreks işlemleriyle getiri vaadinde bulunan kişi ve kurumlara karşı yatırımcılara uyarıda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu foreks konusunda uyardı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son zamanlarda artan oranda telefon, elektronik posta ve sosyal medya platformları ile bazı kişi ve kurumların kaldıraçlı işlemler başta olmak üzere getiri vaadinde bulunduğu konusunda uyardı. SPK, sermaye piyasasında yatırım hizmet ve faaliyetlerinin sadece yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilebildiğini hatırlattı. 

SPK'dan yapılan açıklamada, yapılan denetimler sonucunda, son zamanlarda giderek artan oranda Türkiye'de yerleşik kişilerle telefon, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla iletişime geçilerek kamuoyunda 'foreks' olarak bilinen kaldıraçlı alım satım işlemleri başta olmak üzere, sermaye piyasasında yatırım yapılarak makul bir ekonomik ya da finansal gerekçeyle açıklanmayacak tutarda getiri sağlanacağı vaadinde bulunulduğu ve yetkili olduğu öne sürülen kişi ya da kurumlara para/varlık transferleri yapılmasının istendiği yönünde tespitler yapıldığı aktarıldı.

SPK, sermaye piyasasında yatırım hizmet ve faaliyetleri sadece kurul tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından gerçekleştirilebildiği uyarısında bulunurken sermaye piyasasında izinsiz olarak faaliyette bulunan kişilerle banka hesaplarını ya da telefon hatlarını kullandırarak veya söz konusu faaliyetlerin tanıtımını yaparak bu suça iştirak eden kişilerin cezalandırılmasını teminen kurulun suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Kurul, yatırımcıların herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramaması için suç teşkil eden bu nitelikteki girişimlere itibar edilmemesi gerektiği konusunda da uyardı.

Etiketler
SPK