Rosengren, faiz artırımı için şartların gelecek yıl yerine gelmesini bekliyor

Boston Fed Başkanı Rosengren, faiz artırımı için şartların gelecek yıl yerine gelmesini bekliyor.

Rosengren, faiz artırımı için şartların gelecek yıl yerine gelmesini bekliyor

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD ekonomisinin bir faiz artırımı için ortaya konan maksimum istihdam ve enflasyon koşullarını önümüzdeki yıl yerine getirebileceğini fakat verilerin takip edilmeye devam edilmesinin oldukça önemli olduğunu aktardı.

Yahoo Finance'ye açıklamalarda bulunan ve faiz oranlarına yönelik projeksiyonlarını paylaşmayan Rosengren, Fed politikasının ekonomiden gelecek verilere göre hareket edeceğini belirtti. Rosengren şunları söyledi:

''Bunun yanında verilerden gördüklerimizle şekillendirdiğimiz projeksiyonların faiz artırımı için şartların önümüzdeki yılın sonuna kadar karşılanabileceğini göstermeleri beni şaşırtmadı.'' 

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 7'ye yakın bir oranda büyüyeceğini öngören Rosengren, enflasyonun gelecek yıl yüzde 2'nin biraz üzerinde olmasını bekliyor. Öte yandan Rosengren, ABD ekonomisinin tam istihdama bu yılın sonunda kavuşabileceğini düşünüyor.

ABD, konut piyasasında ani bir yükseliş ve düşüşe tahammül edemez

Eric Rosengren, ABD'nin konut piyasasında ani bir yükseliş ve düşüşe dayanamayacağını, böyle bir durumun finansal istikrar için tehdit oluşturacağını belirtti.

Rosengren yaptığı açıklamada şunlara değindi:

''Yüzde 2 enflasyon hedefimize geri dönmek bizim için çok önemli fakat hedef aynı zamanda enflasyonun bu düzeyde sürdürülebilir olması. Emlak fiyatlarında bir yükseliş ve çöküş döngüsü yaşanması kabul edilemez.'' 

Morgan Stanley, Fed'in ilk faiz artırımını 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yapmasını bekliyor

Rosengren, faiz artırımı için şartların gelecek yıl yerine gelmesini bekliyor - Resim : 1

Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, Fed'in ilk faiz artırımını 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yapmasını bekliyor.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda Fed'in varlık alımlarının azaltılması müzakerelerine temmuz ayında başlayacağını, eylül ayında ise konu hakkında sözlü yönlendirme yapılacağı öngörüsünde  bulunuldu.

Değerlendirmede varlık alımlarının azaltılmasının resmi olarak 2022 yılının mart ayında başlayacağı öngörüldü. Kuruluş, Fed'in ilk faiz artırımını ise 2023 yılının üçüncü çeyreğinde bekliyor.

Etiketler