Hash oranı kendini yeniden düzenleyebilecek mi?

Çin Bitcoin madenciliğini yasakladıktan sonra çıkan hash oranı sorunları düzelebilecek mi?

Hash oranı kendini yeniden düzenleyebilecek mi?

Hash oranı düşüyor, Çinli madenciler cihazlarının fişini çekiyor ve Bitcoin düşüyor. Ancak Bitcoin kullanıcıları paniklemek yerine hash oranının jeopolitik olarak yeniden düzenlenmesini memnuniyetle karşılamalı.

Bunu söylemenin başka bir yolu yok: Çin madenciliği tüm hızıyla devam ediyor. Birkaç bölge hükümeti madencilik kulelerindeki fişleri çektikten sonra, hash oranı düşüyor. Ağda birikmiş bilgi işlem gücü şu anda saniyede 100 exahash'in biraz üzerinde (EH/s) ve dolayısıyla bir yıl önceki seviyede. 

Çin'deki Bitcoin madenciliği, yalnızca madencilik şirketlerinin kendileri için minnettar bir nakit inek değildi. Santraller ayrıca Orta Krallık'taki dijital altına hücuma önemli katkılarda bulunmuştu. Sonuçta, Çin'de elektrik dünyanın herhangi bir yerinden daha ucuz. Çinliler kilovat saat (KW/h) elektrik başına ortalama sadece 0,09 ABD doları ödüyor. Bunun başlıca nedeni, örneğin Sichuan veya Yunnan'daki hidroelektrik santrallerinin, devlet sübvansiyonlarıyla inşa edilen yarı devlet kuruluşları olmasıdır. 

Bitcoin: Krizden güçlendi

Ancak Bitcoin için madenciliğin jeopolitik olarak yeniden düzenlenmesi şüphesiz iyi bir haber. Maden kervanının örneğin Kazakistan, Rusya veya ABD'ye gitmesiyle, madencilik düğümlerinin kağıt üzerinde dağıtımının çok daha merkezi olmayan hale gelmesi muhtemeldir, ağa yönelik tehdit, sözde teçhizat yoğunluğundan kaynaklansa bile şu an için ciddi bir problem yok gibi duruyor.

BTC'nin bu dışsal şoku bu kadar yara almadan atlatması, canı sıkı sıkıya tutulanlar için bile şaşırtıcı. Bu arada, oran 30.000 ABD dolarının altına bile düştü. Ancak uzun sürmedi ve Bitcoin şimdiden 30.000 ila 35.000 ABD doları arasındaki koridora geri döndü. Eğilim devam ederse ve daha fazla madencilik şirketi Texas and Co.'ya göç ederse , Bitcoin krizden daha güçlü çıkacaktır. Sonuçta, hash oranı sadece daha fazla dağıtılmakla kalmayacak, aynı zamanda daha yeşil olacaktı. Teksas giderek yeşil rüzgar enerjisine güveniyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler