Ripple: Yargı ile devam eden zorluklara rağmen yükselişe devam ediyor

Ripple'dan yükseliş haberleri: SEC ile olan çatışmadan bağımsız olarak, şirketin kendi kripto para birimi XRP'de alım satım patlaması yaşıyor.

Ripple: Yargı ile devam eden zorluklara rağmen yükselişe devam ediyor

XRP'nin günlük işlem hacmi 2021'in ikinci çeyreğinde ikiye katlandı. Ripple'dan gelen kripto para birimi, kripto piyasasının tamamı gibi davrandı. Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yasal anlaşmazlığın olumsuz ekonomik etkileri bu nedenle çok önemli değil.

Rakamlar, Ripple'ın 29 Temmuz'da bir blog yazısında yayınladığı üç aylık bir rapordan geliyor. Günlük XRP işlem hacmi, yılın ilk çeyreğinde ortalama 2,26 milyar dolar oldu. Takip eden üç ayda ise 4.492 milyar dolara yükseldi. Ripple'ın yaptığı XRP satışları da 150,3 milyon dolardan 157,9 milyon dolara yükseldi.

Boğa piyasası ile ilişkili XRP gelişimi

Ripple raporu, XRP'nin olumlu gelişiminin kripto pazarındaki genel eğilimden ayrı olarak görülemeyeceğini gösteriyor. Kripto para biriminin hem işlem hacmi hem de fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Bitcoin ile aynı zamanda Nisan ayında zirve yaptı.

Blog yazısının yazarları, yılın ikinci çeyreğinde yine önemli bir etkisi olan kripto pazarındaki oynaklığa da giriyor. Devam eden fiyat dalgalanmaları ile birlikte, son birkaç aydır iş başında olan çok sayıda faktör gördüler. Fidye yazılım saldırılarından, düzenleyici endişelerden ve Elon Musk'ın tweet'lerinden bahsediyor. Piyasa gelişmelerini etkileyen başka bir faktör olarak, iyi bilindiği gibi yatırımcıları fiat para birimlerine alternatif aramaya yönlendiren artan bir enflasyon korkusu tespit ediyorlar. Bu arada, XRP, Bitcoin ve Ether gibi kilit para birimlerinden daha değişkendi.

Ripple vs SEC devam ediyor

Sonuç olarak, yılın ilk yarısı XRP ve Ripple için elverişli görünüyordu. SEC ile devam eden çatışma olmasaydı, bu muhtemelen iki katına çıkan ticaret hacminin sevincini biraz gölgeleyecek gibi duruyor.

Hatırlatma olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP'nin sadece bir token değil, bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor. Bu argümana dayanan dava geçen Aralık ayında başladı. Ripple, 7 yıldır yetkisiz menkul kıymet dağıtmakla suçlanıyor. Şirket, 1,3 milyar dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Bu iddiaya karşı Ripple, SEC'in Ripple'ı kuralların ihlali konusunda bilgilendirmediğini savunuyor. XRP yayıncısı kısa süre önce mahkemede başarı elde etti. Eski SEC yetkilisi William Hinman tanık olarak ortaya çıkacak. Hinman, kripto para birimlerinin şu anda menkul kıymet olarak görülmediği değerlendirmesiyle tanınıyor.

Prosedürün kendisi hala hazırlık aşamasında. Her iki taraf da belge alışverişinde bulunur durumda. Blog gönderisinde Ripple, “vakayı mümkün olduğunca çabuk ilerletmek” için mümkün olan her şeyi yapmayı vaat ediyor.

Etiketler