SPK cezalandırdı OYAK Yatırım ile iş birliği yaptı!

Halka arz dağıtımında usulsüzlük yapmış olduğu ortaya çıkan OYAK Yatırım ile Albaraka halka arza katılım da dahil olmak üzere sermaye piyasalarında işbirliğine gidiyor.

SPK cezalandırdı OYAK Yatırım ile iş birliği yaptı!

Albaraka Türk ile OYAK Yatırım, sermaye piyasalarında işbirliği kararı aldığını KAP'a bildirdi. Albaraka Türk müşterilerinin OYAK Yatırım ile sermaye piyasalarına erişim sağlayacağı belirtilen işbirliği, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Oyak Yatırım’a para cezası verdiği günün ardından geldi.

SPK, OYAK Yatırım Menkul Değerler (#OYYAT) hakkında yürütülen incelemeler sonucunda şirkete idari para cezası (İPC) uygulanmasına karar verdi.

SPK Ceza Dağıtmaya Devam Ediyor

Ceza kararıyla ilgili dün yayınlanan SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret (#KRVGD) paylarının ilk halka arzında dağıtım sırasında her bir yatırımcıya dahil olduğu grup içerisinde eşit ve adil davranılmadığı ve izah namede belirtilen dağıtım koşullarına uygun şekilde dağıtımın yapılmadığının tespiti üzerine OYAK Yatırım Menkul, 45 bin 958 lira idari para cezası ödeyecek.

Halka arzda usulsüz dağıtım yapmış olduğu için cezalandırılan OYAK Yatırım-Albaraka ortaklığında halka arzlara katılım konusu da yer almakta.

Müşterilerinin sermaye piyasalarına erişimi konusunda önemli bir adım attıklarını dile getiren Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, "OYAK Yatırım ile gerçekleştirdiğimiz bu yeni iş birliği ile de bu amacımıza bir adım daha yaklaşmış olduk” dedi. OYAK Yatırım Genel Müdürü Erkan Ünal da gerçekleştirilmiş olan iş birliği ile Albaraka Türk müşterilerinin sermaye piyasasındaki ürünlere ulaşımını kolaylaştıracağını söyledi.

OYYAT OYAK YATIRIM MENKUL DEGERLER A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 44.04
Satış 44.1
Değişim -1.46%
Son Değer 44.04
En yüksek 46.02
En düşük 43.84
Haftalık Değişim 0.1819%
Aylık Değişim 5.4597%
Yıllık Değişim 9.0638%
ALBRK ALBARAKA TURK KATILIM BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.78
Satış 4.79
Değişim 0.23%
Son Değer 4.78
En yüksek 4.82
En düşük 4.57
Haftalık Değişim 6.6964%
Aylık Değişim 9.633%
Yıllık Değişim 25.1308%
Etiketler