Wolf of Wall Street, sıkı kripto düzenlemesi gerektiğine inanıyor

"The Wolf of Wall Street" olarak da bilinen rafine sistem dolandırıcısı Jordan Belfort, Bitcoin ve Co.'nun "büyük bir düzenlemesi" için çağrıda bulunuyor.

Wolf of Wall Street, sıkı kripto düzenlemesi gerektiğine inanıyor

Jordan Belfort dolandırıcılığa aşina bir kişilik: Yatırım şirketi Stratton Oakmont ile Belfort, 90'lı yıllarda müşterilerine 200 milyon ABD Doları'nın üzerinde toplam zarara neden olan çok sayıda mal aldırma ve mal boşaltma manevrası yaptırdı. Bu sonuçta ona sadece “Wolf of Wall Street” lakabını değil, 22 ay hapis ve 110 milyon dolar para cezası da kazandırdı. O zamandan beri Belfort, kripto olayları hakkında yorum yapmaktan mutluluk duyan rafine motivasyon koçu oldu.

Jordan Belfort, Tether'in bir sahtekarlık olduğunu düşünüyor

Wolf of Wall Street kısa süre önce Coindesk kripto portalında bir araya geldi. Durum, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından stablecoin yayıncısı Tether Labs'ın yönetim seviyesine yönelik yeni soruşturmaların raporuydu. Tether, ABD makamları tarafından ilk kez hedef alınmıyor. 
Belfort Coindesk'e şöyle açıklamalarda bulundu:

2017'den beri Tether ile ilgili büyük bir sorun olduğunu düşündüğümü söylüyorum ve asla bir sonuca varılamaması beni şok etti. Doğrudan bir kanıtım yok, ancak ihtiyaç duyulduğunda ip tedarikinin genişlemesi bana oldukça pratik geldi.

Belfort, Tether vaadine yani USDT'nin tamamen rezervlerle kaplı olduğuna eşlik eden şüphelere atıfta bulunuyor. New York Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Tether'de uzlaşmayla sonuçlanan soruşturmasının nedeni de buydu.

The Wolf of Wall Street bir bitcoin boğasıdır

Bitcoin, DeFi ve bir bütün olarak kripto piyasası söz konusu olduğunda, Belfort oldukça iyimser. Bununla birlikte, hüküm giymiş menkul kıymetler dolandırıcısı, kripto piyasasının gelişmesi için katı bir düzenlemeyi temel bir gereklilik olarak görüyor ve şunları söylüyor:

Ben uzun vadeli bir kripto boğasıyım ve bence büyük düzenlemeler piyasaya ne kadar erken girerse, bitcoin, stablecoin'ler ve diğer her şey için o kadar iyi olur. Bence insanlar düzenlemelerden korkuyorlar, korkmamalılar. Tarihe bakın: Düzenleyiciler geldikten sonra her yeni ortaya çıkan pazar çok daha büyük hale geldi.

Etiketler