Ripple, Mısır’ın en büyük bankası ile ortaklık kurdu

ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) ile davası devam eden ve ABD sınırları içinde zor günler geçiren Ripple, bir yandan anlaşmalara ise devam ediyor. Ödeme platformu şimdi de Mısır Ulusal Bankası ile ortaklık kurdu.

Ripple, Mısır’ın en büyük bankası ile ortaklık kurdu

Ripple , Mısır’ın en büyük bankası, Mısır Ulusal Bankası (NBE) ile ortaklık kurdu. Açıklama Ripple tarafından resmen gerçekleştirilirken, ödeme ağır RippleNet kullanılarak, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli finansal hizmet sağlayıcısı LuLu şirketi ile sınır ötesi ödeme denemesi de başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Mısır’ın dünyanın 5. En büyük ödeme gönderilen ülke konumunda olması yapılan anlaşmanın önemini su yüzüne çıkarıyor. Kuzey Afrika ülkesinin özellikle Körfez ülkelerinde bulunan çok büyük bir vatandaş kitlesi bulunuyor. Yalnızca 2020 senesinde Mısır’a gönderilen sınır ötesi ödeme miktarı 24 milyar dolar. Ülke, Hindistan, Çin, Meksika ve Filipinler’in ardından yurt dışından en çok ödeme gönderilen alıcı konumunda…

Bilindiği üzere, sınır ötesi ödemeler ülkelerin para girişi sağlaması açısından da büyük bir öneme sahip… Bu tür ödemeler genel olarak yurt dışında çalışan kişiler tarafından ailelerine yardım amacı ile gönderiliyor ve gayri safi yurt içerisinde hasılaya da büyük katkı sunuyor. Sınırötesi ödemelerin yavaş ve maliyetli olması ise RippleNet tarzı sistemleri önplana çıkarıyor.

NBE ve Lulu Borsası arasında yapılan bu anlaşmayla birlikte Mısır ve BAE arasındaki ödemeler çok daha hızlı ve ucuz olacak.

NBE’de uluslararası finans hizmetleri yöneticisi olan Hesham Elsafty yapılan anlaşmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Mısır, en çok sınırötesi ödeme alan dünyadaki 5 ülkeden bir tanesi. Bu tür ödemelerin Mısır ekonomisindeki önemi düşünüldüğünde Mısır Ulusal Bankası bu iş koluyla ilgili altyapısını sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyor. Mısır-BAE para koridorunun daha da hızlanacağına inanıyoruz.

 Ripple’ın Orta doğu ve Kuzey Afrika bölgesi sorumlusu Navin Gupta da yaptığı açıklamada “Bugün Ripple’ın müşterilerine sağladığı hızlı, güvenli ve ucuz para gönderip alma kabiliyeti her zamankinden daha büyük bir rol oynuyor” dedi.

Etiketler