Kripto para son 3 haftada yüzde 50 eridi!

Kripto para son 3 haftada yüzde 50 eridi!

Kripto para son 3 haftada yüzde 50 eridi!

Kısa yoldan zengin olmayı hayaliyle kripto paralara yatırım yapanlar, büyük şoklar yaşatmaya devam ediyor. Kripto para piyasasındaki kayıplar son üç günde yüzde 50’ye yaklaşırken, pazar büyüklüğü 2.3 trilyon dolardan 1.6 trilyon dolara kadar düştü.
2020 Mart çöküşünden bu yana en büyük tek günlük satış dalgası dün yaşadı. Bybt verilerine göre son 24 saatte 2.5 milyar dolar değerinde uzun pozisyon kapatan yatırımcılar, farklı alanlara kaydı.

BİTCOİN’DE BÜYÜK ÇÖKÜŞ

Bu iki faktörün etkili olduğu büyük dalgada en büyük kaybı bitcoinde yaşandı. Bitcoin’de değer kaybı günde yüzde 24’ü geçti. Bitcoin son on günde yüzde 49 değer kaybederken, Ethereum yüzde 60’a yaşlaştı. Shiba yüzde 57 değer kaybetti. 1,5 milyar dolarlık kayıpta 800 milyon dolarla Bitcoin başı çekti. Bayramdan önceki haftayı 59 bin dolardan kapatan bitcoin, dün 30 bin dolara kadar geriledi. Büyük düşüşle birlikte toplam likitidasyon son 24 içinde 8.7 Milyar Dolar oldu. 

Kripto paralar güven sarsmaya devam ediyor

Elon Musk ile başlayan ve birçok büyük kurumsal yatırım kuruluşunun blok alımları ile değerini yüzde 200'den fazla arttıran Bitcoin ve altcoinler neredeyse tüm dünyaya yayılan kripto yatırımcılarının geçtiğimiz güne kadar her geçen gün güven depoladığı ve yatırımcılara büyük gelir kaynağı olduğu için yatırımcı sayısı her geçen gün artıyordu.

Dün yaşanan sert düşüş piyasadaki yatırımcıları kasıp kavurdu sadece dün yüzde 50'den fazla düşüş yaşayan kripto para sayısı 86'dan fazla olduğu öğrenildi. Haftalık bazda yüzde 50 seviyelerden çok daha fazla kayıplar olduğunu gelen bilgiler arasında.

Etiketler