Saxo Bank; Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i listeledi

Saxo Bank; Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i listeledi.

Saxo Bank; Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i listeledi

Dünyanın önemli finans merkezlerinde pek çok şubesi bulunan Danimarka merkezli Saxo Bank’ın dijital yatırım kolu olan Saxo Markets; Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’in euro, dolar ve Japon yeni paritelerini listeledi. Kripto paralar gerçek coin’ler yerine türev ürünler olarak müşterilere sunulacak.

İşlemler ilk aşamada Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için açılmış durumda fakat Saxo Markets sözcüsü CoinDesk’e yapmış olduğu açıklamada diğer ülkelere de paritelerin kısa zaman içinde geleceğinin bilgisini verdi.

Saxo Markets son olarak 2017 senesinde kripto para konusunda önemli bir hamlede bulunmuş ve Bitcoin ile Ethereum fiyatlarını takip eden borsa yatırım tahvillerini (ETN) müşterilerine sunmuştu. Bankadan yapılan yazılı açıklamada ayrıca, bu son kripto para hareketinin, şirketin şu an için varolan kripto tahvil politikasını çeşitlendirmek için yapıldığı bildirildi.

Kripto paralar gerçek coin’ler olarak değil, türev ürünler olarak listelenecek. Perakende yatırımcılar yüzde 60’lık oran ile marj işlemler yapabilirken, bu rakam akredite yatırımcılar için yüzde 40 veya yüzde 50 olacak.

Merkezi Kopenhag’da bulunan Saxo Bank’ın, dünyanın önemli finans merkezleri olan Londra, Paris, Zürih, Dubai, Singapur ve Tokyo’da da şubeleri bulunuyor.

Bunca düşüşe rağmen bankalar özelinde, kripto paralara entegre olmaya çalışan ilk bankalardan biri olan Saxo bank bu konu özelinde sektörel öncüler arasında yerini almış oluyor.

Etiketler