Richmond Fed Başkanı Barkin, tahvil alımları hakkında konuştu

Barkin, istihdam piyasasının bugünkü durumu dikkate alındığında Fed'in aylık 120 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programının bitirilmesine yönelik çağrı yapmaya hazır olmadığını belirtti.

Richmond Fed Başkanı Barkin, tahvil alımları hakkında konuştu

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, istihdam piyasasının bugünkü durumu dikkate alındığında Fed'in aylık 120 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programının bitirilmesine yönelik çağrı yapmaya hazır olmadığını belirtti.

İstihdam piyasasının göreceli olarak hızlı bir biçimde toparlanması durumunda Fed'in tahvil alımlarının azaltılmasının daha yakın bir zamanda olabileceğini aktaran Barkin, şu ifadelere yer verdi:

''İş gücü piyasasının toparlanması uzun zaman alır ise tahvil alımlarını azaltılması da biraz daha ertelenebilir.''

Wall Street Journal'a açıklamalarda bulunan Barkin, istihdam piyasasının Fed'in varlık alımlarında bir azaltımı konuşmaya başlamak için ortaya koyduğu eşiğe göreceli olarak yakın bir zamanda ulaşılmasını beklediğini belirtti ve istihdamın nüfusa oranında artış yaşamasının Fed'in ekonomiye sağladığı teşvikleri ne zaman geri çekmeye başlayacağını belirlemede kendisi açısından önemli bir gösterge olduğunun da altını çizdi.

Varlık alımının azaltılması için farklı stratejilerin gündeme gelmesinde yarar olduğunu aktaran Barkin, yalnızca basit bir süreç öngören stratejilere destek verdiğini söyledi. Barkin, ''Eğer istihdam piyasası göreceli biçimde hızlı toparlanırsa varlık alımlarının azaltılması göreceli olarak yakın zaman başlayacaktır. İstihdam piyasasının toparlanması ne kadar uzun zaman alırsa varlık alımlarının azaltılması biraz gecikir.'' şeklinde konuştu.

Barkin, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değildir.

Etiketler