ECB Başkanı Lagarde, 22 Temmuz toplantısı hakkında ipuçları verdi

ECB Başkanı Lagarde, 22 Temmuz tarihinde yapılacak toplantıda ECB'nin para politikasına yönelik önemli kararlar alınacağını aktardı.

ECB Başkanı Lagarde, 22 Temmuz toplantısı hakkında ipuçları verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, 22 Temmuz tarihinde yapılacak toplantıda ECB'nin para politikasına yönelik önemli kararlar alınacağını aktardı.

Bloomberg International'a açıklamalarda bulunan Lagarde, 22 Temmuz toplantısında para politikası strateji gözden geçirmesi sonrasında bazı ilgi çekici varyasyonlara ve değişiklere ilişkin kararları alınacağını belirtti.

Lagarde, "22 Temmuz tarihinde önemli bir toplantı olacak. Hedeflerimiz dikkate alındığında sözlü yönlendirme kesin olarak güncellenecek." ifadelerine yer verdi.

Başkan, ayrıca ECB'nin varlık alım programının planlandığı gibi 2022 yılının mart ayına kadar sürmesini beklediğini söyledi. Bunun ardından yeni bir formata geçiş dönemi olabileceğini de aktarırken konuyla ilgili ayrıntı vermekten kaçındı.

Lagarde, öte yandan para politikasında esnek olmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Gevşek para politikasından çıkışın birkaç hafta veya birkaç ay içinde başlayacağına yönelik beklenti yaratmaktan kaçınmamız gerek.''

Etiketler