Resmi Gazete’de yayınlandı: Tüm bankalar uymak zorunda

Resmi Gazete’de bugün bankalarla ilgili yeni bir karar yayınlandı.

Resmi Gazete’de yayınlandı: Tüm bankalar uymak zorunda

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Merkez Bankası tarafından verilen kredilerle ilgili bir karar yayınlandı. Yayınlanan karar kapsamında bankaların ticari kredi kullanımında alacakları ücretlere kısıt geldi. Alınan karar kapsamına tüm bankalar alınırken, tüm bankalar uymak zorunda.

Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde bankalar kredi kullandırdığı müşterilerine kredi faizlerinin yanı sıra ek ödemeler almaktadır. Bu ek ödemelere Merkez Bankası tarafından bir kısıtlandırma getirildi. Bugün, Resmi Gazete’de Merkez Bankası tarafından “Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” adlı bir karar yayınlandı.

Kredilerden alınan ek ücretlere kısıtlama!

Merkez Bankası tarafından alınan karar kapsamında kredi tahsis ücretine kısıtlama geldi. Kredi tahsis ücretleri ilk limit tahsisi yapılırken alınmaktadır. Alınan karar kapsamında kredi limitinin %0,25 oranını geçmeyeceğine karar verildi. Kredi limit yenilemesi yapıldığında yenilenen limitin %0,125 oranını geçecek kadar kredi tahsis ücreti alınamayacağına karar verildi. Rotatif kredilerde ise kredi kullandırım ücreti kullanılan kredinin %1 oranından fazla olamayacaktır.

İşte, alınan karar!

Resmi Gazete’de yayınlandı: Tüm bankalar uymak zorunda - Resim : 1